News & Blog

Óriási siker, hatalmas elismer

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Óriási siker, hatalmas elismerés a Magyar Ingatlanszakmának!!!

A Magyar Ingatlan Tanács meghívására, május 23-án, Magyarországon tartotta soros elnökségi ülését, az EPF (Európai Ingatlan Szövetség).

A magyar ingatlanszakma elismerése, hogy az EPF teljes vezetősége, és 4 további európai szakmai szervezet (az UEPC, az ELO, az UEHHA, és a TEGOVA) elfogadva a MIT meghívását, az elnökségi ülés másnapján, részt vettek a MIT és a BKIK által megrendezett Budapest Realistate Summit nevű Nemzetközi Szakmai Konferencián.

A delegációt fogadta előzetesen Szatmáry Kristóf Államtitkár úr, amely rövid, de tartalmas megbeszélésnek, az ingatlanszakma hazai szerveződése, és a megújuló energiák hasznosítása volt a témája.

A rendezvényen, olyan neves szakemberek tartottak előadásokat, mint John Frederiksen, az EPF és a Danish Property Federation elnöke, Michael MacBrien, az EPF vezérigazgatója, Prof dr Aart Hojdik, az EPF Energia Tanácsának elnöke, Holland Szövetség elnöke, Roger Messenger, a TEGoVA (az értékbecslő szövetségek európai csoportjának) elnöke, valamint Rodolphe de Looz, az UEHHA (az európai történelmi otthonok szövetségének) ügyvezető elnöke. A meghívott nyugat-európai országok szövetségeinek vezetői, a hazai tevékenységeik ismertetésével bemutatták saját tapasztalatikat, illetve közösen keresték az ingatlan iparág hazai és kelet európai partnereikkel a legfontosabb ingatlan iparági témák felvetésén keresztül, miként valósítható meg egy összeurópai egy hatékony szakmai érdekképviselet az ingatlan iparági ügyekben, mert ez Európa jövőjének legfontosabb kérdése a XXI. században.

A magyar fél részéről, Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium), köszöntötte a megjelenteteket, és nagy sikert aratott a gazdaságról tartott szakmai prezentációja, illetve a magyar gazdaság és társadalom vázolt jövőképe. Ezt követően a nyitóblokkban John Frederiksen az EPF Elnökének, és Dr. Sztranyák József a MIT Elnökének köszöntőjét követően Dr. Kiss Zoltán a BKIK Alelnöke, nyitotta meg a konferenciát, vázolva egyúttal a BKIK jelenét és jövőjét.

Az ezt követő szakmai panelbeszélgetések, és előadások kavalkádjában az európai, és a magyar ingatlanszakma számára olyan fontos kérdések kerültek napirendre, mint:

 • Miként formálja az EU politikája az ingatlan iparágat, és hogyan formálja az iparág a politikát?

 • Az értékbecslés, mint a válság középpontja, valamint kivezető út iránymutatója- Hogyan tudják az Európai Értékbecslési Standardok, valamint elismert európai értékbecslők elősegíteni a biztonságos ingatlanbefektetéseket?

 • A nemzeti ingatlanos szövetségek és egyedi cégek maximális hatása az Európai Uniós jogalkotási folyamatra, együttműködve az EPF-el

 • Az Európai törvénykezés hatásai a történelmi otthonokra

 • Az európai roma stratégia ingatlan iparági vetületei

 • Innovatív magyar találmányok és alkalmazásuk az építőiparban.

Az említett témákon belül, hangsúlyosan kerültek megvitatásra a Magyar Ingatlan Tanács és partnerei által szervezett budapesti találkozón, mint:

 • és napjaink, továbbá a Magyar EU Elnökség olyan kiemelt témája, mint a Roma kérdés.

 • a válság és az értékek viszonya,

 • a kumulatív adó elemek jelenléte a piaci árakban,

 • az energiatakarékos és környezettudatos projekt koncepciók Uniós normák szerinti létrehozása,

 • az ingatlan szakmai szervezetek Unión kívüli területeken történő létrehozása és munkájának segítése, elsősorban a Nyugat Balkán területén.

Miután a jelenlegi európai és magyarországi gazdasági helyzetben, a válságkezelés egyik jelentős eleme lehet az ingatlanszakma – elsősorban az építőiparban létrejövő új munkahelyek megteremtésében játszott szerepén keresztül – ezért igen fontos lehet számunkra, a nemzetközi tapasztalatok és vélemények átvétele, beépítése a hazai gazdaságfejlesztési stratégiába. A rendezvény ehhez kívánt hozzájárulni a maga eszközeivel.

Ez a találkozó, kiváló lehetőség volt az ingatlan iparág szereplőinek, ahhoz is, hogy a személyes párbeszédekkel szorosabbra fűzzék munkakapcsolataikat Uniós kollégáikkal és végül, de nem utolsósorban néhány hazai innováció projekt segítségével rámutattak arra, hogy hazánk ezen a területen is még az élbolyba tartozik.

A Konferencia részletes programja, az előadók és további információk elérhetők a www.bres2011.com honlapon. Bármilyen kérdés esetében kérem, keressenek bizalommal.

Magyar Ingatlan Tanács

Dr. Sztranyák József elnök

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/