Barion Pixel Kiegészítő javadalmazási lehetőségek - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

Iparágtól függetlenül szinte minden cég életében komoly feladatot jelent az arra érdemes munkatársak elismerése, a munkaerő megtartása, új szakemberek felvétele, versenyképes javadalmazási feltételek megteremtése, nyugdíjhoz közeledő kollégák támogatása. A felmerülő igények alapján szükség volt arra, hogy olyan költséghatékony megoldásokat fejlesszünk ki, amit céges partnereink – egyedi igényeiknek megfelelően – tudnak alkalmazni.

Ø Egészségfinanszírozó rendszerek
A korábbi egészségbiztosítási csomagok finanszírozása független volt attól, hogy ténylegesen mennyibe kerültek az orvosi költségek. Az adott díjat és annak adóterheit minden évben meg kellett fizetni, akkor is, ha dolgozók nem voltak vizsgálaton és így a fel nem használt díjak tulajdonképpen elvesztek.
A költséghatékonyság érdekében olyan egészségfinanszírozó megoldásokra van szüksége a cégeknek, amelyek akár minden dolgozó mögött védőhálót teremtenek, de tényleges költséget csak a valóban elvégzett vizsgálatok díjai jelentenek és az adott évben fel nem használt díjak évről évre tovább vihetők.
A dolgozók számára felhasználható keretösszeget a munkaadó határozza meg, de az egészségügyi szolgáltatásokat területi (külföld, belföld) hatály nélkül a szabad orvosválasztás lehetőségével vehetik igénybe a dolgozók.

Ø Lojalitásprogram
Olyan munkaerőmegtartórendszer és támogatási program, amely jelentősen és folyamatosan növekvő mértékben járul hozzá a betanított vagy magasabb szinten dolgozó munkaerő megtartásához, megbecsüléséhez, valamint elősegíti a nyugdíjhoz közeledő kollégák lojalitás alapú támogatását is.

Ø Miért jó a lojalitásprogram az alkalmazottaknak?

„Biztonság a jelenben, lehetőség a jövőben.”

A cég által biztosított juttatási rendszer biztos jövőképet teremt. Olyan élethelyzetek finanszírozását oldja meg, amely életcélok, kiadások szinte mindenki életében bekövetkeznek. Akár felkészülünk rá, akár nem, az ehhez szükséges összeget elő kell teremteni.
• A kollégák szemében nagy értéket képvisel, hogy ezek a céljaik anyagi biztonságban lesznek és erre nem az adott havi bérükből kell áldozni. A cég lojalitásprogram támogatása például leveheti a szülők válláról gyermekik taníttatásának anyagi terheit, segítség lehet egy hitel önerejéhez vagy előtörlesztéséhez, megalapozhatja a nyugdíjas évek anyagi biztonságát, de bármely más egyéni célt is szolgálhat.
• A kollégáknak nagy biztonságot jelent és lojalitásukat is nagyban növeli, hogy tragédia esetén a cég segíti szeretteik anyagi biztonságát.
• Továbbá a csomag fedezi a nem várt egészségügyi problémák költségeit és segítséget nyújt az ellátásszervezésben.

Ø Tulajdonosok számára elérhető megoldások
a fentiek mellett még több lehetőséget biztosítanak, például a jövőbeli magáncélok cégből történő finanszírozása, likviditási tartalék képzése, kockázati és egészségügyi védelem a családtagokra vonatkozóan egyaránt és nem utolsó sorban a társtulajdonosi rendszer kockázatának lefedése.
 

 

About Post Author