News & Blog

Gyerekbarát élményfürdő

Számos turisztikai szolgáltató egység (szállodák, éttermek, fürdők) nemcsak hogy odafigyelnek, hanem kiemelt vendégkörüknek tekintik a gyermekeket.

Ezzel nem kis feladatra vállakoznak, hiszen a különböző korosztályoknak bizony nagyon eltérő igényeik és szükségleteik vannak. Viszont megfelelő szolgáltatásokkal és odafigyeléssel nemcsak a kicsiny vendégek hanem szüleik, és nagyszüleik elégedettségét is kivívhatják.

15-20 évvel ezelőtt még szájtátva bámultuk a nyugati autópályák melletti gyorséttermek vagy illemhelyek gyerekközpontú szolgáltatásait, hiszen ott már akkor lehetett pelenkázni, fürdetni, bébi ételt melegíteni akár útközben is. 5-10 évvel ezelőtt kezdtük felfedezni a közeli Ausztria és Németország gyerekbarát hoteleit, ahol kigyermekes családok minden tagja! vagyis a szülők is pihenhettek nyaralásuk alkalmával, hiszen a szállodák felszereltége, a szolgáltatások és programok mindezt lehetővé tették.

Az elmúlt 4-5 évben pedig lassacskán nálunk is megteremtődtek ehhez a feltételek.

Mára már számos turisztikai létesítmény felismerte ezt az igényt és igyekszik ennek mefelelő szolgáltatásokat is nyújtani. Kezdetben még csak gyerekágyakat biztosítottak az erre odafigyelő szállodák, aztán következezett a gyerekjátszók létrehozása, gyerekprogramok szervezése. Az erre szakosodó szállodák ma már családi apartamanokat és egyre több használati eszközt (gyerekkád, etetőszék, mosdó fellépő, bébi étel melegítő stb.) is biztosítanak.

gyermekjatszo

A debreceni Aquaticum Mediterrán élményfürdőben 2006 óta a gyerekmedence mellett már külön béby medence is rendelkezésre áll, ahol 20 cm-es vízben pancsolhat és csúszdázhat a 0- 2 éves korosztály.

A gyerekmedencében különböző csúszdákkal kombinált várerődítmény, vízigomba, teknősbéka foglalja le a a 3-10 éves korosztályt.

A piros családi csúszdát már 5 éves kortól önállóan vagy szüleikkel közösen is használhatják a gyerekek. A kék, zöld, sárga vagy narancs sárga csúszdák pedig 12 éves kortól a bátorság és vállakozókedv függvényében használható.

A szárazföldi játszóvár mértetét az idén 3 – szorosára kellett növelni, mely mindent elárul a kis örökmozgók által támasztott igényekről.

Az élményfürdőt közvetlenül is el lehet érni az Aquaticum Termál és Wellness Hotel****-ből, ahol közel 40 db. két szobás apartman, különböző bébi felszerelések és kiegészítők, óvónői szervezésben gyerekprogramok várják családokat.

csalad

A hajdúszoboszlói Aquapalace élményfürdőben 1 egész szint a gyerekek birodalma, ahol a 0- 14 éves korosztály és szüleik is jól érzik magukat. Itt különböző mélységű medencék, kis és még kisebb csúszda, krokodil és víziló mellett egy óriási szárazföldi ugrálóvár is szolgálja a kicsik csillapíthatatlan felfedezőkedvét.

A fürdőzésen túl külön foglalkoztató szoba üzemel óvónőkkel, pihenő szoba biztosítja a csendet a kisdedek nyugodt alvásához, és csendes szoptató szoba teremt kellemes körülményt az etetéshez. Minden hétvégén délután nagyszabású Micky Manó party-n tombolhatnak a kicsik és szüleik is.

mikimano party1

mikimano party2

A Hévíz- Alsópáhokon található Kolping Családi Hotel sokáig az egyetlen olyan szálloda volt országunkban, ahol a gyerekek álltak a középpontban, ezáltal biztosított volt a szülők, nagyszülők felhőtlen pihenése is. Ők ma is megőrizték vezető szerepüket a témában, hiszen valamiben mindig élenjárnak, kimeríthetetlen ötleteiknek, bátor beruházásaiknak köszönhetően. Itt volt először külön szoptató szoba a legifjabbaknak, vagy indiántábor és éjszakai túlélőtúra nagyobbaknak, az idén különböző új szolgáltatásokkal pedig már a tiniket is le tudják kötni , ami lássuk be, nem kis teljesítmény.

Legújabb, az országban egyedülálló szolgáltatásuk pedig a babyphone szolgáltatás, melynek segítségével a szobában alvó kicsiket abszolút hallhatják a bárban szórakozó felnőttek.

Aquaticum.hu
Hungarospa.hu
Kolping.hotel.hu

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/