Barion Pixel Evernote - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

Lényegében egy modern online határidő naplóról van szó. Tárolhatunk rajta jegyzeteket, dokumentumokat, fájlokat, rögzíthetünk eseményeket, fotókat. Az adatok között a szűrők segítségével gyorsan és egyszerűen kereshetünk, illetve a szervezések, események lebonyolítása is gyorsan megy. Az adatokat pedig bárhol és bármikor elérhetjük.

Az Evernote jelenleg két verzióban érhető el: jó hír: van ingyenes változata is. Az ingyenes verzió lényege, hogy van egy havi feltöltési korlát: 60 megabájt. Segítségével jegyzeteket és dokumentumokat tárolhatunk egy számítási felhőben.

Az ingyenes verzió nagyon jól működik, és ez nem véletlen. A fejlesztő cég filozófiája szerint ugyanis, ha elég jó a szolgáltatás, és az emberek megszeretik a használat során, akkor fizetni is hajlandóak érte. És a gyakorlat igazolni látszik őket. Az Evernote rendkívüli népszerűségnek örvend a nyugati piacokon. Egyre többen használják, és az ingyenes verzió felhasználói közül is egyre többen térnek át a prémium változatra, ami már költséggel jár.

A prémium modell több formátumot (például PDF) is támogat, és évente 1 gigabájt tárhely vásárolható hozzá 45 dollárért. Az integrált szövegfelismerő szoftver minden feltöltött fájlt indexál. A szolgáltatás számos platformon (Macintosh, Windows, iOS, Android, Blackberry, Palm Pre, Windows Mobile) érhető el, de már készül a Windows Phone 7-en futtatható kliens is.

A témához szorosan kapcsolódik az adatok biztonságának kérdése is. Erről a kérdésről a cég vezetője (Phil Libin) is nyilatkozott: világossá tette, hogy ők mindent megtesznek az adatok biztonságáért. Nem végeznek adatbányászatot, és nem adják ki azokat senkinek (kivéve ha bíróság utasítja őket). Emellett az adatok titkosítva vannak, a titkosítási kulcs pedig a felhasználónál van. Bár abszolút biztonságos megoldás nincs, nekik minden helyzetre konkrét szabályaik vannak, amiket minden felhasználóval közölnek is. A vezető szerint ugyanolyan biztonságra törekszenek, mint az online banki szolgáltatásokat kínáló pénzintézeket.

A cég a saját adataikat is az Evernote szerverén tárolja. Hát kell ennél jobb ajánló levél?

About Post Author