News & Blog

Az „AC Centrope II” projekt

A növekvő verseny ellenére a vonzó kialakítású és innovatív elektronikai berendezésekkel felszerelt autók, valamint a jövő technikájának számító elektromobilitás iránt fokozottan növekedik és növekedni fog az érdeklődés.

Ebből az okból kifolyólag került sor egy képzési akadémia létrehozására Magyarországon. Az autóiparban dolgozó szakembereknek így lehetőségük nyílik a témában tovább képezni magukat és az itt megszerzett szaktudást a munkahelyükön gyakorlatban is alkalmazni. A dolgozók ily módon megszerzett többlettudása a cég számára is értéktöbbletet jelent. Ezért a dolgozók és a munkáltatók érdeke is, hogy ezt a know-how-t elsajátítsák és így megkülönböztetve magukat versenytársaiktól, előnyt szerezzenek. A projekt először egy osztrák és szlovák együttműködés keretén belül került sikeresen megvalósításra és ez után Magyarországra – egy az autógyártás szempontjából igen fontos országra – is kiterjedt

A projekt keretében a következő feladatok kerültek megvalósításra:

– A magyarországi Jármű Üzemeltetési Képzési Központ létrehozása az Automotive Academy Vienna Region példája alapján
– Az új E-mobilitás szakkal kapcsolatos igények és elfogadásának felmérése
– Képzési terv kialakítása egy Joint Degree Programm számára
– Kérelem elkészítése az új E-mobilitás szak elindításához
– Az előadók, trénerek kiválasztása, a tartalom egyeztetése a bécsi AAVR kurzusainak tartalmával, kidolgozás és akkreditáció

Centrope régió autóipara

Az Ausztria, Cseh Köztársaság, Magyarország és Szlovákia alkotta négyszög CENTROPE régió, Lengyelország és Románia irányába egyre nagyobb horderővel bír az autóiparban. A 2008-as évben csaknem 3 millió autó gurult le a gyártósorról Közép- és Kelet-Európában, a globális autógyártás 5%-a ebben a régióban valósul meg, mellyel joggal kiérdemli a: „Kelet-Európa Detroitja” címet.
detroit

Bécs 300 km-es körzetében már most tíz autógyártó üzem található. A nagy nemzetközi rendszerbeszállítók követték a gépjárműgyártókat – de a szükséges alkatrészek jelentős része még mindig nyugat- és déleurópából származik. Éppen ezért a gyártók most a beszerzési hálózat szerkezetátalakításán munkálkodnak és ezáltal nagyobb hangsúlyt fektetnek az alkatrészek helyi beszerzésére. Ehhez jön még az általános autóipari tendencia, miszerint a saját forrásokat tovább kell csökkenteni, a fejlesztési- ill.termelési folyamatokat pedig a beszállítókra kell bízni. Ezáltal a régiós beszállítók előtt újabb esélyek nyílnak.

jukk
Jármű Üzemeltető Képzési Központ

A gépjármű- és beszállítói ipart érintő közvélemény kutatás kimutatásai során felmerült szükségletekre alapozzák a kínálatukat a felkészült és képzett intézmények kurzusait és szemináriumait az innovatív képzési lehetőségekkel kombinálva. Sokszor a munkavállalók know-how-ja billenti ki a mérleg nyelvét, a tudás és információ nyújtotta előnyök kompetens előnyt is jelent a hatékonyság, az új eljárások vagy csak egy jobb munkahelyi légkör kialakításának segítségével. Így lesznek az utolsókból elsők, mely hosszú távon támogatja a gyártási székhelyet.

Kik vagyunk?

A projekt, melyet a „Creating the future” ETZ-program pénzügyi kereteiből finanszíroztak a magyar állam és a Magyarország-Ausztria együttműködés javára, kimondja egy Járműmérnöki Bsc képzés létrehozatalát, amelyben fontos tartalom az elektromobilitás.

A JÜKK képzési kínálata idővel tovább fog bővülni és felnőttoktatást is fog nyújtani, beleértve az képzési központ saját speciális gépjárműipari kurzusait is.

Célcsoportok:

A képzési programok elsősorban a gépjárműipari és gépjármű-értékesítési területen tevékenykedő érdeklődő feleket célozzák meg:

– a gépjárműipari szektorban dolgozó jelenlegi és leendő munkavállalókat és munkáltatókat
– a gépjárműipari szektorban karrierrel rendelkező vagy karriert építeni kívánó személyeket
– a gépjárműipar potenciális befektetőit.

 

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/