News & Blog

Ne csak a gépeket pihentessük


Kedves Vállalkozó sorstársam!

 

Te vezetsz (többféle értelemben is), emberekkel foglalkozol, sok emberért: a családodért, a munkatársaidért vagy felelős. És érted ki vállalja a felelősséget? Átgondoltad már?

Van egy vállalkozásod. A vállalkozás egy gépet működtet, ebből adódik az árbevételed, a nyereséged. Mivel a jóléted és körülötted sok ember jólétének alapja ez a gép, jól bánsz vele, kíméled, karbantartod, biztosítást kötsz rá, hogyha elromlik, akkor pótolni lehessen a bevétel kiesését.

Ez a gép … Te vagy. Végiggondoltad már ezen az alapon a mindennapjaidat?

Te jól bánsz önmagaddal, kíméled, karbantartod a testedet, lelkedet? Vagy csak rohansz, és a nagy rohanásban elveszíted önmagadat, az egészségedet?

A gépet, ami önmagad vagy, leamortizálod rövid időn belül, mert minél gyorsabban minél nagyobb haszonra akarsz szert tenni. A szervezeted ezt úgysem engedi, előbb vagy utóbb, de jelezni fog. Kinél így (pl. magas vérnyomás) kinél úgy (pl. gerincpanaszok). De nem kell ezt megvárni. Gondolj a karbantartásra, ne sajnáld magadtól a pihenést, kikapcsolódást. (A gépet is kikapcsolod néha.)

Ezt úgy hívják: megelőzés, prevenció. (Ahogy tetszik.) Egyre nagyobb jelentősséggel bír az életünkben. Számodra mit jelent?

Elmész egy szűrővizsgálatra, leülsz egy jó beszélgetésre a barátaiddal, játszol egy jót a gyerekeiddel, meghallgatod őket, a párodat, de igaziból, nemcsak fél füllel, egészségesen étkezel, hetente legalább 3-4 órát szánsz mozgásra, hétvégén nem a számítógépet vagy a tévét bűvölöd, hanem élvezed az ősz végi napsütést……

Néha kapcsold ki a gépet, és szánj időt a karbantartására is! Másképp nem tud sokáig hasznodra lenni.

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023