News & Blog

Aki nem kezd ma csónakot ácsolni, mind odaveszik.

A mára elkerülhetetlen globális felmelegedésnek lesznek nyertesei is.

Bármilyen paradox is, a világméretű katasztrófa azokat hozza előnybe, akik idejében megkezdik az átállást. (Csak érdekességként: a napokban került nyilvánosságra, hogy Ausztria szisztematikusan szünteti meg a szőlőültetvényeket és pld. mogyoróra és más szárazság kedvelő fajokra áll át)
Az EU és a nemzetállamok kormányai megkezdték az intézkedések. Az EU 2030-ra a karbon kibocsátás 55 %-os csökkentését irányozta elő. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, nem általában kell gondolkodni. Vállalatokra lebontott intézkedési terveket kell készíteni a veszély elhárítására.

Dr Dittrich Ernő klímakutató, egyetemi oktató tartott előadást a KKVHÁZ közreműködésével, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara dísztermében. A megjelentek sokkolva hallgatták az előadó szavait. Nem most halljuk először a vészterhes előrejelzéseket, de békaként ülünk a fazékban és abban bízunk, hogy „valami érzéki csalódás ez, hogy melegszik a víz, biztosan hamarosan visszahűl és folytathatjuk a kellemes lubickolást”

Korábbi cikkünket itt olvashatja:

A jövő neve élet


Nincs visszahűlés, alkalmazkodnunk kell a forró jövőhöz és már ma mindent meg kell tennünk azért, hogy minél többen túléljük a radikális melegedést.

Az előadás fő üzenete: Nem kérdéses, hogy a felmelegedés ilyen mértékét az ember okozta. (Kérem ne nézzen vádlóan a szomszédjára! Ön is, és mindenki más, minden megszokott cselekvésével, kegyelemdöféseket ad a bolygónak .) Ha igaz, hogy a felmelegedésért a 8 milliárd ember egyenként is felel, akkor az is igaz, hogy a fékezésért is 8 milliárdan felelünk. Persze vannak akik többet tehetnek. Ezek között első helyen szerepelnek a vállalatok, akik termelnek, akik a legnagyobb szennyezők. Náluk kell a leghatározottabb lépéseket tenni. Az ö költségvetésükben kell a fogyasztási szokásokat a marketing egyre kifinomultabb eszközeivel megváltoztatni. (nem lehetetlen az olyan reklámok kitiltása a médiából, ami ha nem is szándékosan de a pazarló életmódot teszik példává)

A klímakutató létrehozott egy képzési rendszert. A kifejezetten vállalatok részére kialakított közös gondolkodás arra a legalkalmasabb, hogy egy vezető strukturáltan létrehozza a saját válaszait a környezet változására. Ez morális feladatunk is, de üzlet is, mert pillanatokon belül eljön az idő, amikor a kereskedelem, az ipar, a mezőgazdaság és még oly sok terület nem is folytathatja tovább a tevékenységét akkor, ha nem fejleszti a karbon semlegességi munkáját és arról nem szerez elismervényt.
A címben is említett csónak ácsolás átvitt értelemben a bolygó jövőjéről is szól, de az Ön vállalatának az Ön személyének a túléléséről is.

A KKVHÁZ és szakértői kész szakmai segítséget nyújtani az Ön vállalkozásának is!

Az előadás prezentációja

Az ikonképet készítette: Bing Képkészítő. Szolgáltató: DALL-E.

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023