Barion Pixel Zugló KKVBARÁT kerület - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

Karácsony Gergely polgármester üdvözölte, hogy a KKVHÁZ Budapest Zuglóba látogatott. A polgármesteri villámlátogatáson a küszöbön álló parkolási rend változásról és az Önkormányzat vállalati partnerségéről is szó esett.
 
A rendezvényen először vett részt a Joint Venture Szövetség (JVSZ) képviseletében Csuri Ferenc a KLUDI ügyvezetője a JVSZ KKV Bizottsága elnöke, a KKVHÁZ Budapest védnöki testületének tagja.
Jelen volt Marjay Gyula a VOSZ budapesti és pest-megyei szervezetének elnöke, Németi Lajos az Ipartestületek Budapesti Szövetsége elnöke. A testületet ezúttal Faragó Ilona a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozata elnöke vezette.

A kávéházi hangulatú rendezvényen a spontán létrejött asztaltársaságok a kisvállalati ügyvezetők ismerethiányáról és a szükséges állami szerepvállalásról cseréltek eszmét. Ezúttal egy második téma is terítékre került, ami a sport és az egészség kérdését járta körül. A színvonalas villám előadásokból egyöntetűen az jött át, hogy a hazai vállalatvezetői világ szakmailag, de egészségi és mentális szempontból is versenyhátrányban van.
Csuri Ferenc értékelőjében ki is emelte, hogy túl sok az állammal szembeni elvárás és bántóan kevés a vállalatvezetőktől érkező „saját erős” megoldás. Az ismerethiány feloldása, az egészség fenntartása és az optimista tettre kész mentalitás nem állami feladat.

Egy pénzügyi szakember őszintén elmondta, jónak tartja a KKV szektor szereplőinek kávéházi, tehát játékos prezentációs tréningjét, mivel az a tapasztalata, hogy sokaknak okoz nehézséget a tömör helyzetértékelés és a céljaik pontos megfogalmazása.
Márpedig aki a szűk időkeretben nem tudja átvinni a gondolatát, azt a partnere leírja.
A délután házigazdái Páricsi Zoltán a BKIK XIV. Kerületi Tagcsoportja elnöke és Gulyás József a KKVHÁZ vezérigazgatója voltak. A rendezvény moderálásában részt vett Braun Gábor a Külügyi és Külgazdasági Kutató Intézet külső szakértője, a KKVHÁZ kreatív munkacsoportjának vezetője is.
 
A rendezvény a folytatásért kiált, – állapították meg a megjelentek. Az önkormányzat kész a folytatásra, a BKIK partner és tervei vannak, a KKVHÁZ kipróbált rendszerei rendelkezésre állnak. A társak az IBSZ, a JVSZ és a VOSZ együtt akarnak működni. Akár sikertörténet is lehet ebből…

Holub Katalin a BKIK szóvivője a zárszavában az érzelmekre is apellálva, a sportra és a vezetők küzdelmeire is utalva egy idézetet ajánlott mindenki figyelmébe. A Magyar Olimpiai Bizottság folyosójának padlószőnyegén olvasható egy mondat, mely szerint „Fair Play is the only way” vagyis a „tisztességes játék az egyetlen út”.

{gallery}majus16kicsi{/gallery}

 

About Post Author