News & Blog

Amióta a Microsoft  operációs rendszereket készít, mindenki számára világossá vált, hogy éveken át, minden kiadás valamely szegmensben javult az előző verziókhoz képest. A végleges verziók kiadását a Microsoft 2012 Májusra tervezi, a Windows 9-et pedig 2015-ben, így tartva a 3 évenkénti új Windows ütemtervet.

Néhány előny, amivel a Windows 8 lekörözi korábbi társát a Windows 7-et

1. Drasztikusan csökken a Windows 8 memóriaigénye
A kisebb memória igény nem csak azt jelenti, hogy alacsonyabb teljesítményű gépeket is elfog futni, hanem sokkal kevesebb áramot is fog fogyasztani. Az aktív memóriamodulok folyamatosan áramot fogyasztanak, és a kevesebb memória felhasználása érezhetően segíthet a hordozható gépek, notebookok, tabletek egyetlen feltöltéssel elérhető élettartamán.

2. Mindeddiginél gyorsabb bootolás
A rendszerbe beépítettek egy Hibrid boot nevű funkciót, mellyen a bootolás időtartama alig több mint 4-5 másodperc!

3. Átalakított Start menü
A fejlesztők részére szánt béta verzióban lévő sokat kritizált Start menüt alaposan átszabták. A hamarosan megjelenő következő verzióban a programokat már csoportokba is lehet rendezni.

4. Újraszerkesztett Taskmanager
A fejlesztő csapat 15 év után a Taskmanagert is alaposan átszabták.  Célnak a felület optimalizálását és modernizálását tűzték ki úgy, hogy közben a kis alkalmazás ne váljon kezelhetetlenül bonyolulttá.

5. Biztonságosság minden téren
A biztonságra már eddig sem lehetett panasz a Windows 7 esetén sem, egyedül a kalóz verziók elterjedésével növekedett meg a biztonsági rések száma is. Ennek kivédésre a Windows 8-ba sokkal komolyabb védelmet fog beépíteni a kalóz használat ellen a Microsoft. Sajtóértesülések szerint a Windows 8-ba a Microsoft olyan komoly másolásvédelmi megoldást épít be, amely gyakorlatilag beleégeti a számítógépbe a rendszer aktivációs kulcsát.

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023