News & Blog

Webáruházat szeretnék!

Béreljek egyet, használjak szabad szoftvert, esetleg csináltassak egyet?

A kínálat hatalmas a webshopok terén, készíthetünk egyedi webáruházat, használhatunk sablon megoldásokat, vagy bérelhetünk is. De melyik megoldással járunk a legjobban?

Ebben a cikkben éppen erre keressünk a választ.

Az egyedi, rendelésre készített webshopok előnye, hogy olyan lehet, amilyennek az ember megálmodta.

A gondot csupán az okozza, hogy egy ilyen teljesen egyedi webshop megalkotása nagyon sok munkával jár, ahol alapkövetelmény az együttműködés a kivitelező és a megrendelő között. Ahhoz, hogy valaki megalkossa az "álmunkat", meg kell azt ismertetni vele. Ezt követően pedig lényegében az egész projektet felügyelnünk kell, hogy lépésről lépésre az elképzeléseink szerint haladjon a munka.

Ez mindenképpen egy hosszú távú folyamat.

Az egyedi áruházban gondolkodóknak két lehetősége van. Szakembereket alkalmaz vagy megbíz egy céget a feladat elvégzésére. Igen költséges mulatság mindkettő, hosszú távon talán a saját kollégák olcsóbbak.

Az egyedi webshopok mellett rengeteg, ún. "szabad szoftver alapú webshop" található a neten. Az ilyen megoldás mindenképpen olcsóbb, mint az egyedi webshop, de koránt sincs ingyen, ahogyan ezt hirdetik.

Ezeket a webshopokat egyszerűen le lehet tölteni a webről, azonban az egyszerű internet használó nem nagyon tud mit kezdeni az így kapott információ tömeggel. Általában megoldás, ha keresünk egy programozót, vagy rendszergazdát, aki segít, ez azonban már költséget jelent. Ahogyan az is, hogy a tucat sablonokat legalább minimálisan a cégünkre szabják (pl. logó beépítése).

 

Bérelhető webáruházak

Sokáig úgy tűnt, hogy nincs jobb megoldás az egyedi áruháznál. Szerencsére a fejlődés a webáruház rendszerek terén is megmutatkozott, ma már mindenképpen az egyedi webáruházak mellett a webáruház bérlés az másik legjobb megoldás az eddig vázolt lehetőségek közül. Sokan kínálnak bérleti konstrukciót, de az ár mellett a tudás legalább annyira fontos. Szerencsére ezek a rendszerek többségében kipróbálhatók, el lehet dönteni elegendő tudással rendelkezik-e számunkra vagy sem.

Azonban bérlés esetén is jól jöhet egy szakember segítsége. Ugyanis ilyenkor általában saját magunknak kell feltölteni a termékeinket, ami sokaknak problémát okoz. Emellett gyakran nem kapunk megfelelő terméktámogatást, és a testre szabások elől is elzárkóznak, hiszen ez egy fix megoldás.

Tehát ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen működjön webáruházunkban, nem árt, ha egy szakember kezeli azt.

Összességében a fentiek alapján az egyedi webáruház és a bérlés közül érdemes választani. Hogy melyik való nekünk? Nos, ez csupán az anyagi forrásainktól függ.

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/