News & Blog

Világszenzáció Budapesten

A KKVHÁZ-nak is van egy kevés köze hozzá

Ifj. Simet László (64) világhírű artistaművész, nem kevesebbre vállalkozott mint, hogy biztosító kötélzet nélkül, 30 m magasban egy szál egyensúlyozó rúddal átmegy a Duna felett, egy 22 mm átmérőjű acélsodronyon.
Különleges emberi teljesítmény. Nem csak az egyensúlyozás maga, hanem ennek a figyelemnek a terhe is óriási volt. Csodálatos.

De hogy kerül ide a KKVHÁZ?
Úgy, hogy ennek a különleges attrakciónak a kitalálója és a finom részletekig megszervezője Fekete Péter, korábbi kulturális államtitkár, ma a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, a világ cirkuszművészetének egyik kiemelkedő vezetője. Azt gondolná az ember, talán őt apró dolgok már nem is érdeklik. Nem így van. Nem sokkal az után, mikor a  KKVHÁZ közösségét, gyerekekkel, unokákkal meghívta egy nagyszabású előadásra a Cirkuszba, felmerült bennünk, hogy az éppen körvonalazódó Kulturális Bizottságunk elnökének kérjük fel.
Megtettük és a legnagyobb megdöbbenésünkre, egy villanás után azt mondta, hogy persze csináljuk, de…!  Azt kérte, a Bizottság küldetése az legyen, hogy megmutatja az embereknek, cégvezetőknek, mindenkinek, hogy a kitartó munka, a hit és az önbizalom, az összetartás milyen fontos az egész gazdaságban. És kérte, hogy higgyük el, a kultúra minden ága élen jár ebben. A cirkuszművészet meg különösen. Akkor nem tudtuk még, hogy az ő fejében már összeállt a drótkötél attrakció.
Szombaton, ahogy a családommal elnémulva figyeltük Simet Lászlót értettem meg, ez nem pusztán egy ügyes ember, világraszóló teljesítménye, hanem egy több száz fős csapat több hónapos összehangolt, munkája. A hajózárlat a Dunán, a tucatszor Tökölön elpróbált műveletsor, a marketing, a TV csatornák, még a pattogatott kukoricás lány is a Rákóczi hajón egyszerre lélegzett aznap.
Az esemény végén Simet László körbejárt, vastaps fogadta. Fekete Péter őt helyezte előtérbe, de legalább annyi kézszorítást és ölelést kapott ő is. Egy kormánytag lépett hozzá és melegen gratulált, mire Péter szerényen csak azt mondta, „köszönöm hogy eljöttetek és kérlek vegyél ebből inspirációt”.

Igen, nekünk KKV szereplőknek, nem szabad az álmainkat visszafogni. Merjetek rendkívüli teljesítményekre vállalkozni és álljatok az élére ezeknek a vállalkozásoknak. Keressetek csapatot! Azt, aki átmegy a Duna felett, azt aki lezárja a folyót, azt aki pattogatott kukoricát süt. Legyetek bátrak! Ne féljetek irányítani!
Péternek küldtem egy sms-t! Gratuláltam. Azt írta „köszi, de gyertek el a csapatoddal a Cirkuszba.” Ő már rég túl volt akkor a dunai átkelésen, a következő feladatra koncentrált.
Egyeztetem az időpontot. Gyertek el, vegyetek inspirációt!!!

Gulyás József

Ikonkép: Eöri Szabó Zsolt Nemzeti Színház
Balról jobbra Fekete Péter Fővárosi Nagycirkusz Főigazgatója és Ifj. Simet László artistaművész

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/