News & Blog

Versenyképes Tudás Csúcstalálkozó

Új megközelítéssel nyúlt a konferencia a versenyképesség kérdéséhez.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a KKVHÁZ 2023. október 9- én hétfőn, ezúttal közösen szervezte a Pénzügyminisztériumban a legendássá vált kávéházi hangulatú vitafórumot – amit a Magyar Gazdaság Kávéházaként ismernek a vállalatvezetők szerte az országban.

A téma, mint mindig, ezúttal is, a hazai KKV világ egyik fontos versenyképességi tényezője volt. A konferencia a versenyképes vezetői tudás kérdését boncolgatta.
Az eseményre ellátogatott és vitaindítót mondott Nagy Zoltán a NSZFH (Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal) elnökhelyettese.

Kifejtette gondolatait Dr. Szabó István a NKFIH volt elnök helyettese (az ELTE TTK tanára) és Csath Magdolna állami díjas kutató közgazdász is. Érdekesség volt meghallgatni az újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola és a szokolyai Cseh Péter Általános Iskola igazgatóit, különleges volt az épülő Dunakeszi IV. Béla Király Gimnázium igazgatójának a versenyképes képzési terveiről hallani.

Nagy sikerű előadást tartott a KKVHÁZ stratégiai partnere MICE Program Alapítvány, a diákok etikus gazdálkodást alapozó képzéséről.

A Pannon Egyetem (Veszprém) és az EDUTUS Egyetem (Tatabánya) vezetői pedig a közvetlenül a „frontra” indított fiatal menedzserek felkészítéséről tájékoztattak.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a felnőtt- és a szakképzési stratégiájukat mutatták be.

Nagy Zoltán
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
elnökhelyettes
Varga Zoltán
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
szakképzési vezető

Az eseményen részt vett számos kis és nagyvállalat, közgazdász és természettudományos hallgatók, és néhány kimagasló teljesítményt mutató végzős általános iskolai diák is.
A vitaindítókat követően a szervezők „KKV Szünetet” tartottak, ahol a megjelenteknek ezúttal is lehetősége nyílt a „Piactéren” bemutatkozni, kapcsolatot építeni.
Az esemény hagyományosan kiemelt mozzanata volt, amikor vitaasztalokhoz vonultak a résztvevők. Gyakorlott moderátorok segítségével, körbejárták a csúcstalálkozó kérdését, ami egyenesen a felelős tárcától érkezett.

Az eseményt levélben üdvözölte Hankó Balázs a KIM (Kulturális és Innovációs Minisztérium) felsőoktatásért és Innovációért felelős államtitkára. A KKVHÁZ hagyományainak megfelelően egy kérdést intézett a megjelentekhez:

„Mit várnak a KKV-k az egyetemektől?”

A vitaasztaloknál született felvetéseket szerkesztett formában az Államtitkár asztalára helyezik a szervezők. A reakciókat és az eredményeket pedig az érdeklődők rendelkezésére bocsátjuk.


Kiemelt támogatóink:

Az esemény képekben:

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/