News & Blog

Versenyképes bér 2000 embernek

Tisztelt Elnök Úr! Mi úgy gondoljuk, hogy az Önök megyéje megkülönböztetett helyzetben van az országon belül. A nyugati kapu szerep és a szlovák gazdaság súlypontjának a közelsége is elég ehhez. De az AUDI és a többi óriás különösen felértékeli a várost és a megyét.
Milyen speciális kihívásokkal találkozik ebben a helyzetben az Ön által irányított Kamara?

 A Győr-Moson- Sopron Megye gazdasága valóban nagyon speciális, mert a térség gazdaságában jellemző az egy lábon állás. Az AUDI az elmúlt két évtizedben domináns hatást gyakorolt a megyére. Az autóipar vonzereje idehozta azokat a cégeket, amelyek a világcég beszállítóivá, szolgáltatóivá, vagy mindezek alvállalkozóivá váltak. Ez a hatás természetesen kihatott az egyetem és a szakképzés fejlesztésére is. Ez egy nagyon pozitív és valóban speciális helyzetet formált a győri régióban. Az autóipari előnyök egy kiegyensúlyozott gazdasági környezetben nagyon vonzóak, de egy válság idején kemény próbatételt is jelentenek. Ez is a specialitás része. A gazdasági válság éreztette a hatását az autóiparban is. A nagy cégek a méretüknél, a tőke stabilitásuknál fogva jól tudták kezelni a kialakult helyzetet. A közepes és mikro vállalkozások, amelyek a megye vállalkozásainak 90%-át adják – viszont nagyon sebezhetővé váltak. A kamara azonnal segítőkezet nyújtott a vállalkozásoknak. A Széchenyi kártya sokak számára jelentett segítséget a finanszírozási gondok enyhítésében. A munkahely megtartásra, a győri önkormányzattal közösen programot hirdettünk, és pénzügyi támogatást nyújtottunk a bajba került vállalkozásoknak. Felgyorsítottuk a pályázati projektek ismertetését. Úgy vélem a tagjaink számára hatékony szolgáltatásokat, információkat tudtunk adni a válságos években.. Specialitásként említem még, hogy az autóipar vonzásában bizonyos szakmák iránti kereslet nagy erővel jelentkezett. Évek óta gond a gépipari vállalkozásoknál, hogy nincs elég szakképzett munkaerő. A kamara közreműködő támogatásával létrejött a Professio nevű, kis- és közepes méretű gépipari vállalkozásokból szerveződött klaszter, amely a szakember utánpótlás biztosítását tűzte ki célul. A pályakezdők orientációja, a munkaerő mobilitást elősegítő program és a győri önkormányzat szakképzést támogató ösztöndíj rendszere meghozza a kívánt hatást. A kamara ebben a tekintetben erős szervező erőt képvisel a gazdaság, a munkaügyi szervezet és az önkormányzatok hármasában.

A gazdaság szereplőinek érdekképviseletéért verseny folyik szerte az országban. Így lehet ez Önöknél is. Hogy vélekedik,mi az ideális munkamegosztás ma a kamarák és más gazdasági civilek között?
 A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara számos jogosítvánnyal rendelkezik, hogy a vállalkozói érdekeket jól tudja képviselni. Arra törekszünk, hogy a hozzáértő szakértőkkel, ha úgy tetszik a gazdasági civilekkel szorosra fűzzük a kapcsolatunkat. Elnökségünk stratégiájának egyik erős eleme egy szakértői bázis létrehozása, annak érdekében, hogy a gazdasági törvények véleményezésében még a jogszabályok megszületése előtt hallathassuk a hangunkat. A szakértői bizottságainkba az adott szakterületek magasan képzett, a gazdaság működését a gyakorlati szinten is jól ismerő emberek kapnak meghívást. Nagyon fontos, hogy ők jól ismerjék a vállalkozók elvárásait, és értsék a törvényhozás körülményeit. Szeretnénk a véleményünket minden a vállalkozókat érintő kérdésben hallatni, és nem üres frázisokra, hanem konkrét állásfoglalásokra kívánjuk építeni gyors reakcióinkat.
A térségünk tele van profi emberekkel, akik szívesen vállalnak részt szakértelmükkel a gazdasági és kormányzati szereplők közötti párbeszédben.
 

Ön sikeres vállalatvezető egy globális óriás hazai vállalatát vezeti. Hol helyezkedik el fajlagos teljesítményben az Ön által irányított vállalat a Syncreon tabelláján és ha le vagyunk valamiben maradva, mi a tanulság?
 A Syncreon Hungary Logisztikai és Szállítmányozási Kft., melyet évek óta én irányítok egy 10 milliárd forint árbevételű vállalkozás. Az anyavállalat valóban világcég, és nekünk itt Magyarországon ugyanazt a szolgáltatási színvonalt kell nyújtanunk, mintha Amerikában vagy Németországban lennénk. Annál is inkább így van ez, mivel a világ legnagyobb motorgyára, az AUDI Hungária Motor Kft. számára végzünk logisztikai és szállítmányozási szolgáltatást, egy erős számítástechnika háttérrel és 2000 munkatárssal. A létszámmal a megye második legnagyobb munkaadói vagyunk. Annak ellenére, hogy a nálunk dolgozó emberek nem túl magas képzettségűek, azért büszkék vagyunk arra, hogy versenyképes bért tudunk számukra fizetni. Ez mindenképpen fontos egy olyan munkahelyen, ahol intenzív a fizikai igénybevétel. A Syncreon által nyújtott példa, hogy a fizikai, és a kétkezi munka is értékes, és egy világcég szolgálatába állítható, mindenképpen követendő minta.
A Syncreon Kelet-Európa Divízió termelési igazgatói feladatait is én látom el, és bizton állíthatom, hogy ez a minta az egész vállalcsoportban így működik.
 

Egy világméretű cégben megfelelni, egy stratégai fontosságú kamarát irányítani és az ezekhez tartozó kötelezettségeknek eleget tenni fizikailag is kimerítő lehet. Ön hogyan regenerálódik és mi a hobbija?
 Valóban nagyon sokat utazom, ez a munkám természetéből adódik. Három gyermekem van, és a család nagyon dinamikus életet diktál. Az utóbbi időben felfedeztünk egy jó sportot: a biciklizés igazán kikapcsol. A tempót a fiam diktálja, tehát jó formában kell lennem, hogy le ne maradjak. Télen a konditerem segít abban, hogy mire megjön a jó idő, jó formában legyek a mountainbike túrákhoz.

Köszönöm az interjút!

Gulyás József

Ipartechnika
Menedzser Kft

Az
Ipartechnika Menedzser Kft. 100%-os magántulajdonban lévő, ipari
szolgáltatással foglalkozó társaság.
Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk gyár- és géptelepítés terén,
karbantartásban, gépjavításban. A cég új fejlesztési területe a
kereskedelmi tevékenység, melynek keretében ipari szolgáltatásokhoz
szükséges termékeket értékesítünk.
Cégünk a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagja.
Megrendelőink gépkarbantartási, villamos gép felújítási, gép telepítési
feladatainak elvégzése, kiváló minőségben.
Azért vagyunk, hogy partnereink műszaki gondjait megoldjuk.Cégismertető letöltése
  | 
Weboldal

 

Noé
Továbbképzési és Idegenforgalmi Kft

Cégünk
a szakterületüket jól ismerő mérnökök részére bemutatja a világ
nagyrendezvényeinek (pl. világkiállítások, olimpiák) és
nagyberuházásainak (pl. Csatornaalagút) építészeti és közlekedési
infrastruktúráját. Nemzetközi szakmai továbbképzéseket, tanulmányutakat,
konferenciákon, ill. kiállításokon való részvételt és látogatásokat
szervezünk. Rendelkezünk mérnök továbbképzési engedélyekkel: pl.
belföldön a beruházáslebonyolító-mérnök vizsgaelőkészítő és a FIDIC
szerződéses rendszer tanfolyami képzésével is.Cégismertető letöltése
  | 

Dr. Takács Lászlóné CV-jének letöltése

 


P-METÁL Kft.

A P-METÁL Kft. Tatabányán, Budapesttől 56 km-re helyezkedik el, az M1-es autópálya mentén. A vállalkozás 1991 óta, magáncégként működik. Fő tevékenysége alumínium kokillaöntvények gyártása. Ezen kívül foglalkozik még lakatosipari tevékenységgel, valamint öntészeti ötvözet gyártással.

Munkatársainkkal azon dolgozunk, hogy minél jobban megfeleljünk az egyre fokozódó minőségi követelményeknek.
Cégünk ma már ipari robotalkatrészeket, jármű- és gépalkatrészeket, valamint villamosipari alkatrészeket gyárt.

Termékeink eljutnak az Európai Unión kívül az Egyesült Államokba is.


Cégismertető letöltése  | 
Weboldal

 


Profizoland Kft.

Kapocs vagyunk a fogyasztók és a kereskedők, szolgáltatók között. Célunk és küldetésünk a környezettudatos szemléletmód, az energiahatékonyság és a kultúra széles körű terjesztése.
Társaságunk tevékenységét több szekcióra bontottuk, melyek felelősei a magasan képzett, a piacban régóta részt vevő szakemberek. A fejlődés nem áll meg, ezért portfóliónkban szélesítjük palettánkat és képezzük munkatársainkat, hogy partnereinket széles körben kiszolgálhassuk. Főbb
szekciók:
Energiahatékonyság- ENERGETIKA
Kultúra, könyvkereskedelem
Ingatlanüzemeltetés
Üzemi eredményt befolyásoló költségcsökkentés


Cégismertető letöltése  | 
Weboldal

 


Verarbeiten Pausits Kft.

Magyarország
észak-nyugati részén az osztrák és szlovák határoktól 15 km-re
elhelyezkedő, 3000 lélekszámú községben található a Verarbeiten Pausits
Termelő Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. A cég 1996. óta működik az
1989-ben alakult Pausits Ipari Vállalkozás jogutódjaként.Cégismertető letöltése
  | 
Weboldal

 

Wiedenmann Kft

A
Wiedenmann Kft.-t 1992. március 1-én alapították a Beledi Mezőgazdasági
Gépgyár jogutódjaként. 1994. augusztus 25-ig a Társaság elnevezése
Beledi Mezőgazdasági Gépgyártó Kft. volt, amely innentől fogva
WIEDENMANN Mezőgazdasági Gépgyártó Kft.-re változott.
1993. május 12.-től a Társaság kizárólagos tulajdonosa a Wiedenmann
Landmaschinenvertrieb GmbH (DE 89192 Rammingen, Am Bahnhof) lett, amely
Európa egyik legjelentősebb és legnagyobb tradíciókkal rendelkező cége a
sportpályaápoló, – gondozó gépek, berendezések fejlesztésében,
gyártásában és forgalmazásában. A Társaság céghelye és telephelye Beled
határában egy 5 hektáros ingatlanon található.Cégismertető letöltése
  | 
Weboldal

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/