News & Blog

Van megoldás a kicsiknek

Aladics Sándor az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divizió igazgatója volt a vendége a a KKVHÁZ 2011 évzáró klubestjének.

Kicsik vagyunk mit csináljunk ez volt az est felvetése. Sokan azt hitték erre nincs operatív válasz. Kiderült, van.

Aladics úr kijelentette, – ahogy fogalmazott, ez nem a reklám helye- ” aki látja a piacát vegyen fel hitelt és menjen előre”. Egy közbevetésre pedig megjegyezte.A mai helyzetben szinte pazarlásnak tűnik saját pénzből beruházni. Ezt egyesek vitatták és élénk párbeszéd alakult ki.

Az OTP Bank igazgatója egy különleges, még polgárjogot nem nyert megoldási javaslatát is felvázolta. Ennek lényege, hogy fogjanak össze azok akik egyedül semmiképpen nem hitelképesek, és közösen oldják meg beruházási, növekedési gondjaikat. Ebben az OTP partner. A KKVHÁZ Zrt keresi a tárgyalási lehetőséget a Bankkal a megfelelő üzleti technika kialakítására.

Különleges tipp is elhangzott. Számos olyan befejezetlen (állami vagy magán) beruházás áll a “bankoknál” amelyeknek elsősorban a 2008 végi elbizonytalanodás miatt befagyott a finanszírozása. Több tíz milliárdos értékek ezek persze rengeteg projektben egyszerre, amelyeket a bankok már minden bizonnyal le is céltartalékoltak, kevéssel a befejezés előtt állnak. Sok pénzintézetben lenne hajlandóság arra, hogy viszonylag kedvező feltételekkel ezeket a projekteket újakkal – akár kicsikkel is- újra élesszék.
A társadalom is nyerne az ügyön, mert a statisztikai szabályok szerint hiába fekszenek milliárdok ezekben a projektekben, míg az aktiválásuk meg nem történik, befejezetlen beruházások maradnak, amik viszont nem számíthatóak be a GDP be.

Érdemes figyelni!

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023