News & Blog

Szájápolás a kezdetektől

A szájápolást nem lehet elég korán kezdeni.

Sok ember a szájhigiénia hallatán csak a fogmosásra gondol, de a szájápolás fontos téma már újszülött korban, az első fogacskák kibújása előtt.Az újszülött fogatlan szájüregét is lehet, sőt kell tisztítani például egy tiszta textilanyaggal vagy kimondottan erre a célra alkalmas kereskedelemben kapható szájüregtisztító készlettel.A MAM ötletes nyuszi formájú ujjra húzható szájüreg tisztítójával játékosan, a baba figyelmét elterelve végezhető az ápolás.

Amint megjelennek az első fogak a tisztítás folytatható különböző babáknak készült fogkefékkel. Sokféle babafogkefe közül válogathatunk, ami fontos, hogy csak puha sörtéjűt válasszunk, amely kíméli az érzékeny fogínyt. Hibás az a szemlélet, hogy a tejfogakkal nem kell foglalkozni, mert úgyis kihullik. Minél hamarabb kialakul a napi szájápolási rutin annál jobb. A szülői példa nagy jelentőségű a későbbi helyes szájápolás kialakulásában. A szülők lehetőleg kerüljenek mindenfajta nyálcserét a babával pl.: a közös evőeszköz használatot, és a cumit ne úgy tisztítsák meg, hogy nyállal benedvesítik. Ezzel ugyanis elkerülhető a fogszuvasodás illetve más fertőzések átadása a babának.

Az egészséges, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás mellett tehát rendkívül fontos a szájüreg egészsége is, melyet a gondos szájápolás és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés biztosít.

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023