News & Blog

Siker sztorik és kudarcok….

Apple siker

A cég 2001 végén útjára indította az IPOD-ot, amely azonnali sikernek bizonyult. Ezzel az Apple robbanásszerű fejlődésnek indult, de az i-re a pontot másfél évvel később az iTunes zenei online üzlet megnyitása tette fel. Az Apple úttörő munkájának köszönhető, hogy a hagyományos IT is kezdett elismeréssel tekinteni a fogyasztói piacra. Ez pedig alapjaiban változtatta meg az iparág vezető irányvonalát a jövőre nézve (a keményvonalas PC gyártók is átnyergeltek a fogyasztói vonalra).

Ezt követően 2006-ban az Apple újra maradandót alkotott az iPhone személyében. Győzött az Apple dizájn, mely kombinálta a kellemes megjelenést a telefonos funkciókkal, internet hozzáféréssel és multimédiás lehetőségekkel.

Google, a legenda

A cég a tőzsdén való megjelenésével és rendkívüli szakmai hozzáértésével került be a legnagyobbak közé. Egy év alatt a világ legnagyobb média vállalkozásává nőtte ki magát, és amint lehetett, több lábra állt. Ma több tucat online alkalmazást és fejlesztést kínál, ott van például a Gmail, az Android mobil platform vagy a Chrome OS.

Facebook diadalút

A közösségi oldalak az utóbbi években felfutóban voltak, a Facebook mégis ki tudott emelkedni a többi oldal közül. Ezt pedig annak köszönheti, hogy nem csak interaktív felületet, hanem fejlesztői plattformot is kínál partnereinek.

A számos siker sztori mellett azonban vannak kevésbé vidám történetek is az elmúlt évtizedből. Elég, ha csak a Microsoft-ra gondolunk.

Bajban a Microsoft

A céget a 2000-es év elejétől számos trösztellenes döntés is sújtotta. Megállapították többek között, hogy a Microsoft versenyellenes módszerekkel tartja fenn monopol hatalmát és illegálisan megkísérelt monopolhelyzetbe jutni a böngészők piacán is. Jelenleg is sokan támadják a céget (egyes USA államok, az Európai Unió, a Sun Microsystems), és több per is folyik az üzleti viselkedésével kapcsolatban. Ezek az események kitörölhetetlen nyomot hagytak a cég életében, megfosztva őt korábbi vezető szerepétől.

Az elmúlt évtizedben a sikerek és kudarcok ellenére a technológia szerves részévé vált mindennapjainknak, kultúránknak. Ezzel pedig eddig ismeretlen lehetőségek és problémák tárultak fel előttünk, melyek együttesen vezetnek minket a jövő felé. Érdeklődéssel várom, mit tartogat számunkra a következő évtized.

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/