News & Blog

Idén először a Concordia is együtt ünnepli az Amerika Bar Egyesülettel és a Nemzetközi Ombuds Egyesülettelközösen a második nemzetközi Ombuds napot. Ennek alkalmából olyan gyakorlott ombudsmanokat hozzunk el az eseményre, akik valós tapasztalattal és példákkal tudják alátámasztani, hogy mit is jelent egy ombuds a szervezetben és milyen előnyökkel jár mindez.  

Nagy örömmel és büszkeséggel hívjuk Magyarország első szervezeti ombuds szakmai fórumára a szervezetek vezetőit.

Mit is jelent az ombuds? Egy századok óta a társadalmat szolgáló hivatás, ami napjainkban egyre fontosabb szerephez jut a szervezetekben. Hogyan segít a szervezetben? Jelen van a különböző szervezetekben, hogy biztonságos keretet nyújtson konfliktusok felvetésére és feloldására, miközben rendszer szinten hozzájárul a HR stratégia megfelelő alakításához, a vállalat munkaerőmegtartó képességéhez és általános jól-létéhez

Többek között ezekről is szó lesz. Érdemes eljönni! 

Várunk minden érdeklődő HR munkatársat és szervezeti vezetőt!

A program házigazdái: Concordia képviseletében Mosonyi Diana és Kosztra Balázs

A szakmai tartalomról gondoskodnak meghívott vendégeink egy kerekasztal beszélgetésben:

Bruce MacAllister (USA): Nemzetközi Ombuds Egyesület Elnökségi Tagja, Oregon Egyetem Ombuds iroda létrehozója

Dr. Eng. Ion Anghel(RO)OMV/ PetrOmbudsman osztály vezetője 

Témáinkkal körül járjuk a munkahelyi konfliktusok kezelésének eszközeit a munkaerőmegtartás és a szervezeti jól-lét érdekében. Két ismert és egy kevésbé ismert módszert állítunk a középpontba, a coaching versus mediációt és a szervezeti ombudsszolgáltatást.

Időpont: 2019. október 8.-án 13-17 óra között

Helyszín: La Vida Duna rendezvényterem

1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6. 

További információt, részletes programtervet regisztráció után küldünk.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött és a helyek korlátozott számban elérhetők.

REGISZTRÁCIÓ

Előfordulhat, hogy vállalati rendszere letiltja az on-line űrlapok kitöltését. Ebben az esetben írjon nekünk közvetlenül a regisztráció érdekében a concordia@concordia-od.hu címre.

Mit nyújt a szervezeti Ombuds program?

Csökkenti a költségeket. Az ombuds fő feladata a szervezetben kialakult feszültségek és konfliktusok rendezése, aminek köszönhetően csökkenti a szereplők terhét így felszabadít kapacitásokat, így nő a termelés. Egy 2017-es felmérés szerint a felső vezetők munkaidejük minimum 25-40 %-t munkahelyi konfliktusok kezelésével töltik.

Korai jelzőrendszer: Az ombuds program korai trendelemzéssel foglalkozik, meghatározza a potenciális új tendenciákat és feltárja a szervezetben előforduló érzékeny kérdéseket. Ez az informális csatorna jelzi a szervezetben előforduló visszaéléseket, a nem megfelelő kommunikációs, viselkedési stílusokat, és az etikátlan magatartását. 

A munkatársak elköteleződésének és termelékenységének megőrzése. Ombuds programmal rendelkező alkalmazottak arról számoltak be, hogy elhagyták volna a vállalatot, ha nem lett volna ez a biztonságos alternatív csatorna, ami segített nekik egy kellemtelen problémás helyzetet megoldani. A munkahely megfelelő légköre és az odafigyelés (számít, amit mondok) növeli a lojalitást és a termelékenységet is.

Biztonságos hely megteremtése, ahol mindenki megoszthatja nézőpontját, sérelmét aggályait megtorlás, félelem és következmény nélkül, ahol ötletek születnek az aggodalmaik és kérdéseik kezelésére, anélkül, hogy formális csatornára lépnék, és nyilvános / hivatalos vizsgálatokat kezdeményeznének. 

 

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023