Barion Pixel Miért érdemes elolvasni az Általános Szerződési Feltételeket? - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

Tapasztalatunk alapján nagyon kevés ember tölt időt azzal, hogy elolvassa a sokszor több oldalas Általános Szerződési Feltételeket. Pedig fontos lenne, hogy bizonyos dolgokkal tisztában legyünk, s ha a következő pontokra koncentrálunk, rengeteg hasznos információ birtokába juthatunk még mielőtt igénybe vettük volna a szolgáltatást. Rövid blog-bejegyzésünk abban szeretne segíteni, hogy a sokszor hosszú ÁSZF-ből, hogyan és mely információkat érdemes kigyűjteni, amelyek a későbbiek folyamán is hasznosak lehetnek.

1. Talán a legfontosabb, ha végigfutjuk az ÁSZF-et, megtudhatjuk, hogy pontosan mikor jön létre a szerződés és hogyan lehet megszüntetni azt.

2. Részletekbe menően megismerhetjük, milyen jogaink vannak, illetve milyen igényeket érvényesíthetünk.

3. Megtudhatjuk, hova fordulhatunk panasz vagy probléma esetén, s ez az információ a későbbiekben is nagyon hasznos lehet.

4. Információt kaphatunk a szolgáltatás igénybevétele során megadott adataink felhasználhatóságáról és védelméről.

5. Megismerhetjük, hogy a szolgáltató milyen tartalommal és milyen minőségben köteles nyújtani az általa kínált szolgáltatást, illetve milyen feltételek fennállása esetén térhet el ezektől.

+1 Ha pedig interneten vásárolunk, megtudhatjuk, mikor lesz a miénk a webáruházból beszerzett termék tulajdonjoga.

BALÁZS & KOVÁTSITS Ügyvédi Társulás

 

About Post Author