Barion Pixel Megalakult az Ingatlan Bizottságunk - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

A vállalatok egyik legfontosabb eszköze az ingatlan vagyonuk. A bizottságunk az ingatlanok megvásárlásától, azok fejlesztésén át, a hatékony hasznosítás és az állagmegóvás kérdéseit tárgyalja.

Nézőpontunk kisvállalati, családi vállalkozás fókuszú, de megállapításainkat mindenkinek ajánljuk.
Kovács János korábbi bankár és ingatlan specialista vállalta a szervezeti egység vezetését. Forduljon hozzá bizalommal, illetve ossza meg velünk a gondolatait!

Kovács János
Ingatlan Bizottság
elnök

Eddigi legmagasabb beosztása: kereskedelmi bank ügyvezető, szövetkezeti hitelintézet ügyvezető igazgató, Csepel Autógyár Gyárfejlesztési és Beruházási főosztályvezető
Eddigi legjelentősebbnek tartott közéleti pozíciója: ÁKT bizottsági tag, BKIK Ingatlan osztály alelnök, VOSZ BPMRSZ elnökségi tag, küldött, Zöld Kereszt Egyesület alelnök

Mit érez máig a legfontosabb eredményének a szakmájában?

Azt, hogy a mérnöki és közgazdasági ismereteimet felhasználva érdemi feladatokat tudtam végezni az ingatlanszakmák fejlesztése, az ingatlanszakmák oktatási és kkv-k tanácsadása területén.

Mit érez a szakterülete 3 legfontosabb kihívásának?

– A szokványosság, megszokottság elleni fellépést, a paradigma váltás szorgalmazását.
– A megújulásból, illetve az innovációból adódó új lehetőségek kiaknázását.
– Mások önzetlen segítését, motiváltságuk megteremtését és szakmai érdeklődésük felkeltését.

Mi a szakmai célja 3 éven belül?

Az ingatlanszakmák társadalmi elismertségének elősegítése. A felzárkózás szorgalmazása az európai fejlett országok színvonalának elérése érdekében.

Oktatás területen elérni azt, hogy a fiatalok hivatásuknak érezzék az ingatlanszakmai fejlődés érdekében a saját szerepük jelentőségét és felelősségüket.

A paradigmaváltás elősegítését, hogy ne csak szólam maradjon a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettség (takarékosság, előrelátás, konfliktuskezelés), hanem a tettekkel is igazolják.

Mi a hobbyja és hogyan regenerálódik?

A nálam fiatalabb generációkkal való kapcsolattartás, közös munka, az új iránti érdeklődésük felkeltése. (pl. az oktatás területén a hallgatók kezdeményezésének, a közös munkának a biztosítása a hagyományos tudásmegosztást meghaladóan, a tanár coaching szerepe)

Hobby : kedvenc időtöltésem a kerékpározás, hegyi turisztika, úszás (tengerpart, Balaton), wellness, amelyek biztosítják a regenerálódást és a pihenést.

Van-e jószolgálati aktivitása, vagy tervez-e ilyet, éspedig?

Az idős korosztály érdekeltségének a biztosítása, hogy a megfontoltságuk és magas színvonalú tudásuk hasznosítható legyen a fiatal generációk számára. Nem a döntéshozatalban való részvételre gondolok, hanem arra a kiérlelt és bizonyított tudáshalmazra, amely hasznosításának elmulasztása jelentős hátrányokat jelent a szakmai és társadalmi innovációk vonatkozásában.

Csak az idős és fiatal generációk együttműködése során biztosítható az ipar és kereskedelem versenyképességének a javítása.

Jószolgálati feladatként érzem, a saját hibájukon (pl. alkoholizmus, kábítószer) leamortizált emberek lakhatásának és a normális életvitelhez való visszatérésének elősegítése közel nulla energia igényű ingatlanok építésével és szakmai tudásuk hasznosításával.

 

About Post Author