Barion Pixel „Maradj itthon” mozgalom - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

A magyar gazdaság legnagyobb vesztese ez idáig a turizmus, és vendéglátás ágazat. A küldő országok szinte kivétel nélkül gazdasági recesszióba süllyednek, aligha várható hogy élénk utazást kezdjenek hamarosan. A megszűnt külföldi kereslet a veszély elmúltával még hosszú hónapokra el fog maradni. A szakma arra számít – reméljük jogosan – hogy a belföldi kereslet viszont megélénkülhet. Ennek az ágazatnak, de az országnak is égető szüksége lenne arra, hogy ez a közel 400 ezer főt foglalkoztató szektor magára találjon.

Indítsunk mozgalmat arra, hogy a vészhelyzet visszavonását követő 6 hónapban a társadalom minden résztvevője igyekezzen élénkíteni a belföldi turizmust, vendéglátást. Ez a kezdeményezés a „Maradj itthon” mozgalom.

Az állam ehhez, olyan módon járuljon hozzá, hogy minden belföldi szálláshelyen, vagy vendéglátó egységben elköltött Forinthoz, valamennyi Forint állami hozzájárulást ad, ami kamatmentes hitelként működik és 3 év alatt kell visszafizetni.
A fogyasztók pedig legyenek azzal motiválva, hogy a fogyasztásaik egy meghatározott számlaérték feletti számláiból minden ötödiknek az állam visszajuttatják az Áfa-t
A rendszer kialakításában a KKVHÁZ  vezetőjének partnere a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Turizmus Osztályának elnöke Bornemisza Miklós, illetve a belföldi utazások kedvezmény rendszereinek kész szoftverével rendelkező Hotelinfo Kft vezetője Gál Gábor.

Bornemisza01

Gál Gábor01

 

About Post Author