News & Blog

Interjú Kiss Katalinnal, a MAM-Hungária Kft ügyvezetőjével.

Tisztelt Asszonyom! Kedves Katalin!
A MAM-ról kevesen tudják, hogy az USA piacaira is termel, sőt bizonyos baba termékekben piacvezető is. Nem kellene ezt erősebben közvetíteni a hazai közvélemény felé? Sok vállalkozásnak erősíthetné a hitét, hogy lám ez is lehetséges.

Vállalatunk főként műanyag és gumi alapanyagú bébi termékek gyártásával foglalkozik. Termékeink között megtalálhatók a gyermek cumik, cumisüvegek és ivópoharak, csipeszek, rágókák és fogkefék. A vállalkozás 1976-ban indult kiváló minőségű babaápolási cikkek víziójával, amelyek dizájnt, funkciót és orvosi kompetenciát ötvöznek egységgé. 1991 óta kizárólagosan Magyarországon – Vaskeresztesen – folyik a cumik és cumisüvegek gyártása. A MAM prémium termékeivel mind az öt földrészen 56 országban van jelen. Piacvezető a cumik területén több európai országban is, pl.: Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország, Nagy-Britannia, Ausztria, Csehország. Termékeink a bébi szájápolás területén világelsők. A MAM Európa leggyorsabban növekvő 500 cége közé tartozik. Regionálisan is a legnagyobb vállalatok között tartanak minket számon, Vas megyében a nettó árbevétel szerint a rangsorban összevontan az első húsz között foglalunk helyet. Hangsúlyozandó, hogy az első helyen vagyunk az olyan vállalatok között, melyeket női vezető irányít.

A közvélemény felé a lehető legteljesebben próbáljuk közvetíteni az általunk képviselt kultúrát és értékeket. Igyekszünk minden felkérésnek eleget tenni, így gyakran tartunk előadásokat különféle rendezvényeken, ezenkívül rendszeres médiaszerepléseket vállalunk.


 

Vaskeresztes községnek áldás lehet a gyáruk. Tudják a Vaskeresztesiek egyáltalán, milyen szerencséjük van azzal, hogy a MAM idetelepült?

A vaskeresztesiek természetesen tisztában vannak vele, hogy mi vagyunk a környék legnagyobb munkáltatója.

Folyamatos fejlődésünk egyrészt a szép környezetnek köszönhető, tehát mi is profitálunk abból, hogy Vaskeresztesen helyezkedik el a gyárunk, így egy ipari parktól független családias kultúrát tudunk képviselni.

 

A kistelepülés kielégíti a gyár munkaerő igényét, vagy máshonnan is ingáznak dolgozók?

Dolgozóink aktuális létszáma: 355, ebből 23-an laknak Vaskeresztesen, 189-en járnak hozzánk a közeli városból Szombathelyről, míg a környező falvakból 143 dolgozónk van. Sikereink másik titka egyébként a jó csapatban keresendő. Egyedülálló módon vállalatunkra nem jellemző a fluktuáció. Dolgozóink átlagosan 8,9 éve állnak nálunk alkalmazásban. Munkatársaink szívesen jönnek dolgozni, ez köszönhető az általunk kialakított nyílt kommunikációt támogató, beszélgetős kultúránknak.

 

A MAM sikeréhez a csúcstechnológia a kulcs és az a K+F hozzáadott érték, amellyel a termékeik megelőzik a korukat. A fejlesztés is hazánkban zajlik, vagy azt az osztrák tulajdonos máshol végzi?

A fejlesztésünk házon belül történik, de csak részben hazánkban, azonban termékbiztonsági, beszerzési és technológiai csoportjaink aktívan részt vesznek az Ausztriában történő ötlet- és koncepciófázisban. A fejlesztési és a realizálási szakaszban belső munkacsoporttal dolgozunk.

 

A MAM mennyire épít egy KKV holdudvarra, vannak e ilyen méretű beszállítóik és milyenek a tapasztalatok a hazai kicsikkel?

Beszállítóink főleg külföldiek, de rendelkezünk Magyarországon működő beszállítókkal is, melyek részben külföldi, részben magyar tulajdonúak. Hazai beszállítóink mind minőségben, mind árban és rugalmasságban felveszik a versenyt a külföldiekkel. Példának okáért, volt olyan csomagolóanyagunk, amelyet a közelből nagyságrendileg olcsóbban sikerült beszereznünk. Ezzel nyilvánvalóan meg tudtuk szorongatni a külföldi beszállítót.

 

Engedje meg, hogy személyeset is kérdezzünk! Ön a gyár kapcsán Vaskeresztesre költözve vállalta a falusi életet?

Nem Vaskeresztesen, hanem Szombathelyen élek, ám nem áll távol tőlem a falusi élet, hiszen korábban is falun laktam.

 

Azt is megtudtuk, hogy Ön biológus mérnök. Feltétele volt ez az alkalmazásának, egyáltalán tudja hasznosítani a jelenlegi pozíciójában a mérnöki tudását?

Alkalmazásomnak nem volt feltétele a biológus mérnöki végzettségem, csak a mérnöki tudást tudom hasznosítani, bár ebben a pozícióban inkább a menedzsment ismeretekre építek. A mi termékeink esetében is fontos szerepe van a kémiának, és szívesen is beszélgetek a munkatársakkal vegyi kérdésekről.

Köszönjük az Interjút!
Gulyás József
 

 

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/