Barion Pixel KKVHÁZ a szabolcsi médiában - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

 

 

Kezdeményezés a helyi vállalkozások összefogására

 A megyei önkormányzatok közül elsőként a szabolcsi csatlakozott a hazai kis-és középvállalati szektor (kkv) együttműködésének és összefogásának fejlesztésére megalakult kkvhaz.hu internetes portálhoz. 

A mintegy három hónapos kísérleti szakasz után immár teljes kapacitással működő portál egy beszélgető fórum funkcióját és az információcserét betöltő publikációs lehetőség a vállalatok számára – mondta Gulyás József, a kkvhaz.hu vezérigazgatója.

A szektorok szerint tematizált oldalhoz bármelyik megyei vagy budapesti vállalkozás pályázati úton csatlakozat, feltéve, ha a megjelölt témákban, vagy egyes részterületeken kiemelkedő eredményt ért el.

A nyertes pályázók önálló aloldalakat, úgynevezett telkeket vehetnek bérbe – anyagi ellenszolgáltatás fejében – a portálon, de szerződésben kell vállalniuk a “kisbirtok” gondozását. Gulyás József hozzátette: ez a feltétel elsősorban meghatározott mennyiségű és minőségű információs cikk publikációját jelenti.

Emellett lehetőség lesz reklámfelület elhelyezésére a portálon, ennek haszna minden esetben az aloldalak bérlőit illeti. A szervezők ugyanakkor térítésmentesen biztosítanak telkeket olyan szervezeteknek – így elsőként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzatnak – amelyek feladatuknak érzik a kkv szektor felkarolását.

Gulyás József közlése szerint előkészítés alatt áll az Ipartestületek Országos Szövetsége mellett más szervezetek, így a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, vagy a Külügyminisztérium bekapcsolása a kkvhaz.hu rendszerébe.

sajtotajekoztatóA tervek szerint a programban a felsőoktatási intézményeinek hallgatói is szerepet kapnak, akik segítenek a vállalkozások vezetőinek például a nemzetközi szakirodalmat szemlézni, piacot figyelni, de a cikkek megírásában és feltöltésében egyaránt segédkezhetnek.

Szerző: Kelethír| Forrás: mti

 

 

 

Internetes közösségi együttműködés!

Az elmúlt év őszén különleges és formabontó internetes együttműködés indult útjára Magyarországon. Ehhez csatlakozott elsőként az országban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

Erről, a KKVHÁZ.hu, a hazai kkv. szektor internetes együttműködéséről tartottak sajtókonferenciát csütörtökön Nyíregyházán, a megyeháza nagytermében, ahol Gulyás József, a KKVHÁZ.hu vezérigazgatója “teltház” előtt bemutatta, ismertette a vállalkozói réteg nagy lehetőségét, a KKV szektorral kapcsolatos tudnivalókat.

Széles témakörben

 – A www.kkvhaz.hu a legkülönfélébb témák szakértőinek közösségi portálja. A rendszer megyénként és Budapesten a következő témákkal indult: gazdaság, kultúra, tudomány, életmód, egészség, oktatás, idősek, fiatalok, közigazgatás, média, környezet, jog, érdekképviselet, technika, informatika, sport, játék, szabadidő, luxus, jármű, ezoterika.

Pályázni kell!

– A kkvhaz.hu rendszeréhez pályázati úton csatlakozhatnak azok, akik a megjelölt témáknak, vagy egyes részterületeiknek kiválóságai. A nyertes pályázók önálló, felelős szerkesztői a rendelkezésükre bocsátott oldalaknak, mi úgy mondjuk, telkeknek. A szerkesztést mi tanítjuk be a kiválasztott szakértőknek. A telkeket a szakértők bérbe veszik. Szerződésben kell vállalniuk a “kisbirtok” rendszeres gondozását. Ez meghatározott mennyiségű és minőségű információ (cikk) publikációját jelenti.

Nyereséget is elérhetnek

 – Minden telek rendelkezik reklámelhelyezési lehetőséggel. A reklámbevétel központilag meghatározott feltételek szerint a telek bérlőjét illeti. Szorgalmas és szakszerű munkával a szakértő – telek bérlő – nyereséget és ismertséget érhet el.
– Ez az internetes portál attól válik egyre inkább nézetté, hasznossá, hogy az ország akár távoli pontjain dolgozó szakemberek a saját maguk által birtokolt és szerkesztett oldalakon mondják el a területük legfrissebb információit. Ez persze önmagában még nem lenne elegendő. Az információk a rendszer révén összeadódva jelentenek különlegességet és válnak igazi értékké.
A szervezők térítésmentesen biztosítanak teleket olyan szervezeteknek, akik feladatuknak érzik a kkv szektor felkarolását.

Az országban elsőként megyénk csatlakozott

 – Az országban először 2011. január 1-én Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Közgyűlése kapcsolódott az új közösségi együttműködéshez. Előkészítés alatt áll az IPOSZ és más szervezetek bekapcsolódása is.
A megyei közösség szervezésében kiemelkedő szerepet vállalt Szuhóczky Gábor, az ország egyik kiemelkedő pályázati és tanácsadó vállalatának, a szabolcsi székhelyű Euroadvance Közgazdasági Tanácsadó Kft. első embere.
A KKVHAZ megyei szervezetének társadalmi megbízatású vezetője Németh Zsolt.
– Az interneten virtuálisan, a valóságban pedig klubélet és konferenciák formájában zajló szakértői és vállalati együttműködés a maga nemében páratlan – hangsúlyozta a vezérigazgató.
A konferencián Gulyás József jelképesen egy kockát adott át Kovács Sándornak, a megyei közgyűlés alelnökének, azzal a megjegyzéssel: “a kocka el van vetve, jöhet a siker”.

Fullajtár András
Index-Kelet
 

 

About Post Author