News & Blog

KKVHÁZ – a Pénzügyminisztériumban

A legendássá vált vitaklubunk a Magyar Gazdaság Kávéháza ismét kinyit a Pénzügyminisztériumban.
2023 május 8-án (hétfőn) 16:00 – 18:00 óra között
1051 Budapest, József nádor tér 4.

A vezértémánk ezúttal a versenyképesség lesz, a vitakérdés pedig így hangzik majd:
„Mit tesz és mit kér a KKV szektor a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében?”

A résztvevők irányított véletlen leültetése a vitaasztaloknál, -figyelünk, hogy azonos vállalatot, vagy intézményt képviselők ne kerüljenek egy asztalhoz. A köszöntések és a nyitó előadás után az asztaloknál moderált vita kezdődik a kijelölt témáról. A párhuzamos viták során az asztaltársaságok szószólót választanak, akik később a színpadon fejtik ki a gondolataikat. A prezentációk egy versenyt is jelentenek, aminek az eredményét az összes megjelent dönti el. A győztes nem egyedül nyer, hanem az egész asztala kap ajándékot.
Ez arra tanít, hogy háttérbe szorítva a személyes hiúságot, „érdemes a legjobbat a csatába küldeni”.
Az eredményhirdetés után a díszvendég gondolataival zárul az esemény.

A kérdés több dolgot is magában hordoz. Az ország versenyképességének kérdése mindenki ügye. Nem dőlhet hátra senki, várva hogy a másik lépjen.
A kormány sem mondhatja, hogy termeljetek hatékonyabban, digitalizáljatok, kutassatok fejlesszetek, exportáljatok  – hanem ebben segítenie kell, de
A vállalatok sem mondhatják félvállról, hogy adjatok forrásokat, csökkentsétek a terheinket, redukáljátok a jogszabályokat – ja és szóljatok ha ez megvan, akkor beleállunk, elővesszük a nyelvismeretünket, a digitalizációs és menedzsment tudásunkat, …. ugye tudnák folytatni?

A feladat közös. Itt az lesz az újdonság, hogy a legkisebbek is magukra ismernek, nem elmondják nekik, – hanem megbeszélik velük.
Minden szereplőről kiderül, mi a feladata,  mi a gyengesége, és ki miben segíthet a másiknak.

Persze tudjuk, napestig sorolhatná mindenki, mit kéne tenni. A KKVHÁZ-ban a vitaasztalok abban versenyeznek, hogy kiválasszák mit tekintenek a legfontosabb tennivalónak.
A kávéházi vitabeszélgetés, a hagyományok szerint azzal zárul, hogy megfogalmazzuk a 3 leginkább fontos kérést a Kormány felé, és a legfontosabb 3 vállalást amit mi teszünk meg az ügy érdekében.

KÉRÜNK MINDENKIT, AKI BEJELENTKEZIK AZ ESEMÉNYRE, HOGY NAGYON ALAPOSAN GONDOLJA ÁT A VÁLLALÁSAIT ÉS A KÉRÉSEIT EGYARÁNT!

Kiket várunk a Pénzügyminisztériumba:
Kormányzati döntéshozókat – a vállalati világ legkisebbtől a legnagyobb szereplőiig sokakat, a képzés bonyolult világának részeseit – azokat akik érdekeket védenek – a KKVBARÁT önkormányzatokat – kutatókat – tanácsadókat – érdeklődőket. És sok fiatalt, akik pillanatokon belül a magyar gazdaság markáns szereplői lesznek.

Kérjük regisztráljanak

KKVHÁZ Szerkesztőség

2 Comments

 1. Vincze Kornél 2023.03.20.

  Az építésgazdaság szervezetei és a piaci szereplői egy olyan összekapcsolt platform létrehozására kell összpontosítsanak, amely a kulcsfontosságú piac szervezeti rendszerét és a projekt munkacsoportok hálózatát szolgálja ki.A folyamatok összekapcsolása elengedhetetlen a tervezést, az építést és az üze-meltetést folytató ügyfelek számára. Össze kell kapcsolni mindent a tőketervezéstől kezdve az épí-tésen, a kivitelezésen és az eszközök és létesítmények kezelésén keresztül. Ki kell használni ezeket az adatokat, hogy növelni lehessen az átláthatóságot. Az elfogadás ösztönzése kulcsfontosságú. Egyet-len technológiai alkalmazás sem lesz sikeres a világon, ha nem ösztönzik az ügyfelek elfogadását. Az „adat” az összekötő trend, amely egyesíti a technológiai megoldásokat.
  A fejlődés, fejlesztés nélkül szinte lehetetlen

  A technológiai megoldással támogatott projektalapú szervezeti működés az építőiparban azt mutatja, hogy ez a piaci szegmens egy új, jelentős változást mutató korszak kapujában áll. Akik azt gondolják fejlesztés nélkül fognak tudni fejlődni, sajnos lemaradnak a versenyben.
  Amennyiben a felvetett gondolatok és célok találkoznak az Ön és munkatársai által megfogalmazott stratégiát is érintő elképzeléseivel, akkor a BRIT TECH Üzleti Tanácsadó Kft. részéről szeretnénk meg-ismerni az együttműködés valódi lehetőségeit az Önök által javasolt szakmai szervezetekkel, hogy azo-kat a tapasztalatunkkal támogatni tudjuk.

 2. Nemeskéri Klára 2023.03.20.

  Igen, régi álmunk az építésgazdaság szervezeteinek és a piaci szereplőinek összekapcsolása közös platformba. A másik fontos dolog azonban az új építőanyagok és technológiák terjesztése, oktatása, kommunikálása. Az építési jó gyakorlatok terjesztése. Nagyon gyorsan változhatna és bővülnének az építési módok, anyaghasználat lehetőségei, amit tudás hiányában nem használ ki a KKV szektor.

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/