News & Blog

KKV-k ördögi köre – Lehetőség nélküli lehetőségek

A Megyék Versenyének egyik csapatkapitányaként még jobban körvonalazódik előttem eddigi sejtésem és tapasztalatom – egy hatalmas probléma, ami valószínűleg a KKV-k méretéből adódik. Természetesen a vezetők ebben a formában is a döntéshozók, viszont sokkal több emberré, több szakmává kell szakadniuk, mint egy nagyobb cég vezetője. Jóformán menedzser, marketinges, pénzügyes és szakai vezető a legtöbb KKV ügyvezető. Egyetlen munkakörben sem tudja befejezni munkáját,mert be kell hoznia a másik munkakörben is elmaradt feladatait. Egy Sziszifuszi munka ez, ami egyre több és több terhet ró a vezető vállára. Ha az egyik területen túl jól állna – mert végre sikerült előre lépnie – akkor a többi területen be kellene azt hozni munkamenetben. Ez egy soha véget nem érő ördögi kor.

Amikor megkeresünk egy cégvezetőt egy lehetőséggel, hallani a hangjából, hogy 80%-ban nem is figyel ránk, várja mikor hagyjuk abba,hogy eltehesse és folytathassa amúgy is késésben levő feladatait. Teljesen jogos, hisz egy személyben több pozíciót tölt be a cégnél, nincs külön marketingese, projektmenedzsere, sofőrje és HR-ese. Ő egy személyben minden és mindenki. Ez a felelősség és életben maradási ösztön szinte már megszokott mindenkinél, hogy hajtunk és napról napra többet kell tennünk. Az ígéret magunknak sosem válik valóra, hogy ez a projekt után majd pihenek. Még ha élveznénk is minden pillanatát, jogos lenne az állandó hajtás…

„Nincsen időm és szabad memóriám meghallgatni ezeket az ajánlatokat! Nincsen időm és pénzem, hogy eljárjak klubokba, vagy másokkal trécseljek. Én pénzt keresek, és a megélhetésemért.”

Teljesen jogos, és ezt a szemszöget mind tapasztaltuk már meg, akármennyi is volt akkoriban az árbevételünk. De túlvagyunk már ezen? Sikerült kicsit tovább tervezni az aznapnál,vagy a következő hétnél?

Amikor foggal,körömmel teperünk egy-egy ügyfél után, hogy az kitermelje az alkalmazottunk bérét, és a reklámot – ami pont azt az ügyfelet fogja nekünk hozni, akkor ki fog eljárni találkozókra, klubokba? Aki már volt életében üzleti klubban, az. Hiszen tudja, hogy ott nem csak fizetőképes ügyfeleket, találhat (de ne így menjünk oda, nem illik ott is azonnal eladni). Olyan kapcsoalti hálóra tehetünk szert, ahol a többi vállalkozó

 

  • ajánl minket, amikor egy általunk megoldott problémára kérdeznek rá Nála
  • kooperál velünk egy-egy reklámkampányban, jelentős költségeket megspórolva mind a két odlalt ezzel
  • olyan ismerőst tud mondani, aki közelebb visz minket célközönségünkhöz (és ha nem is ingyen,a piaci árnál jóval olcsóbban és VIP kezeléssel)
  • olyan tippet kapunk problémánkra, ami egy rém egyszerű megoldás és még ingyenes is (hajtás közbeni kétségbeesésünkben mi már nem láttuk a fától az erdőt)
  • egy jó pályázati lehetőségről/technológiáról/klubról/üzletrőlhallunk, ami akár minden problémánk megoldhatja
  • olyan beszállítóhoz jutunk, amivel megduplázódik az árrésünk
  • olyan vásárlót találunk, aki csak tőlünk vásárol,mert megduplázzuk neki az árrést (!!!)
  • stb.

Ha valaki vállalkozó,akkor az VÁLLALKOZZON! Vállalkozzon az újra, legyen nyitott,járjon nyitott szemmel! Hogy máshogy tehetnénk ezt? Ha felnézünk,és körül nézünk az irodánkon kívül is?
Lehetőség a világ, pont egy üzletembernek kellejen ezt elmagyarázni?

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/