Barion Pixel Kasszasikerek és turizmus - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet


18 éves koromban két álmom volt. Az egyik, hogy eljussak Rómába, a másik, hogy egy Ferrarit vezethessek. A szüleimnek köszönhetően a római út már 19 éves koromban megvalósult.(a Ferrari még várat magára)
Én akkor olvastam a Kőbe zárt fájdalom című könyvet Michalangelo életéről. Egyszerűen lenyűgözött a reneszánsz világa, Firenze és Róma.
Az, hogy az emberek egy könyv vagy egy film ihletéséből választják utazásuk célállomását nem újdonság. Az utóbbi 10 évben a számos hollywood-i kasszasikernek köszönhetően olyan turisztikai desztinációk is főszerepbe kerültek, melyek önerőből ezt soha nem érték volna el.

2001-ben a Gyűrűk Ura trilógia első részének, a Gyűrű Szövetsége bemutatását követően a világ minden tájáról özönlöttek Új-Zélandra, a forgatás helyszínére a film és a könyv rajongói. A kilencvenes évek végén Ausztrália és Új-Zéland népszerű forgatási helyszín lett, mert alacsonyabbak voltak a gyártási költségek, és a helyszín is különlegesnek számított. Matamata városka ismertségét például annak köszönheti, hogy a környékén "terült el" a megye, Hobbitfalva, és Zsáklak. Bejárható Bilbó és Frodó háza, valamint néhány hobbit farm is.
Da Vinci KódMégis a 2006-os év volt az, amikor a turizmuson belül külön ágazat lett a filmturizmus. Akkor jelent meg Dan Brown azóta már mindenki által ismert könyve a Da Vinci kód. Hatása óriási volt, és erre a helyszínek turisztikai hivatalai is hamar rájöttek. Párizsban, a Louvre-ban az állandó múzeumi séták között Da Vinci-kód túra is szerepel.
A szerző másik regénye, az Angyalok és démonok hatása is hasonló volt. Bár a filmet 2008-ban mutatták be, egy leleményes utazási iroda már 2004-ben levédette az "Angyalok és démonok túra" elnevezést. Ráadásul a klasszikus turisták mellett a céges ügyfeleket is célozzák: kincskereső-csapatépítő túrákat kínálnak.
Még sorolhatnánk azokat a filmeket a Szex és New York-tól a Mátrixon át a Harry Potterig, melyek megmozgatták a turistákat Amerikától Ausztráliáig.
Utazásaik során Önök is mindig legyenek figyelmesek, még ha nem is egy kasszasiker film forgatási helyszínére utaztak.
Lehet, a környék ismerős lesz már valahonnan…

About Post Author