News & Blog

IV. KKVHÁZ Megyék Versenye 2016

Hamarosan olvashatja a 2017. évi kiírást, addig kérjük tekintse meg a 2016. évi verseny beszámolóját.

 

 

 

Veszprém megye a 2016. évi győztes

Dr. Bablena Ferenc Nógrádból kapta a KKVHÁZ hagyományos „ Jövőnk elkötelezett építője” díját a KKV szektorért tett áldozatos munkájáért.

A KKVHÁZ Megyék Versenye véget ért. Végig igazi kávéházi hangulat izzott az Falk 1 Rendezvényközpontban.( A Parlament mellett ) Zsúfolásig megtelt terem, karácsonyi meghittség és az üzlet keveredett a vitaasztaloknál és a folyosókon. Engedjék meg hogy távirati stílusban csak a tényekre szorítkozzunk.
A verseny zsűrijét: Dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a zsűri elnöke, Marczinkó Zoltán István NGM helyettes államtitkár, Tamásné Czinege Csilla NAV elnök helyettes, Dr. Kiss Zoltán BKIK elnök, Dr. Nagy Ágnes a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Főosztályvezetője, Tevanné Dr. Südi Annamária GVH főtitkár, Szalai István Magyar Nemzeti Kereskedőház kormányzati kapcsolatok igazgató, Marjay Gyula VOSZ – BPMRSZ elnök, Aladics Sándor OTP Bank Kis Közép Vállalati Igazgatóság igazgató, Princz Attila NGM kisvállalkozás fejlesztési referens, Tolnainé Dr. Tóth Veronika a Magyar Vámügyi Szövetség főtitkára, és Dr. Doór Zoltán a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke alkották.

A GVH és a KKVHÁZ szerződést írtak alá a KKV szektor közös intenzív versenyjogi ismeretbővítése érdekében.

6 asztalnál 20 csapat vitázott. A határon túlról a Vajdaság, Felvidék és Erdély- Partium- Székelyföld vett részt. A feladat az volt „Önöknek módjuk nyílik három konkrét kívánságot megfogalmazni a kkv-szektor érdekében a kormányzatuk felé. Mi lenne ez a három kívánság? Érveljen mellettük és rendezze rangsorba őket 3 percben.”
A felvetések kiértékelését folyamatosan nyilvánosságra hozzuk.

A döntőbe remek csapatmunkával az 1 es asztalt került.
Itt foglalt helyet Zala megye, Budapest 1-es csapata és Veszprém megye.

A végső győzelme Veszprém megye nyerte, a Bakony Elektronika exportképes közvilágítási alkonykapcsoló rendszerével. Nyereményük az, hogy 2017 első negyedévében az NGM egy gazdasági csúcstalálkozóval ajándékozza a meg a megyét. Ők kapták az a KKVHÁZ Megyék Versenye főszponzorának az OTP Banknak az ajándék csomagját is.

Második Budapest 1-es csapata lett, ők a Leitner Leitner csomagját és az ahhoz tartozó gazdasági tanácsadást nyerték.

Harmadik helyezett pedig Zala megye lett, akik azt a lehetőséget kapták, hogy megyéjükről bármit bármely terjedelemben nyilvánosságra hozhatnak a kkvhaz.hu portálon.

A legjobb határon túli csapat a Felvidék lett. A ő díjuk pedig az, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház támogatásával és jóvoltából, a KKVHÁZ segítségével, szintén 2017 első negyedévében szlovák területen nyílik lehetőségük egy export import fókuszú konferenciát megrendezni.

A versenyen kitüntetést vehetett át Dr. Bablena Ferenc úr, Nógrád megye csapatkapitánya.
A KKVHÁZ indulásától óriási segítséget kapunk a remek vállalkozás és terület fejlesztési szakembertől. Az elnökségünk egyhangú döntéssel 2016 évre neki ítélte a KKVHÁZ hagyományos díját „ A jövőnk elkötelezett építője” elismerést. Gratulálunk.

Néhány statisztikai adat: versenyen összesen 106 személy jelent meg, 460 szem túrós pogácsát, 517 db ékszer szendvicset, 163 presszó kávét fogyasztottak. Kedves egészségükre!

A verseny utóélete tovább folyik. Sok személyiséget szólítunk meg és feldolgozzuk az elhangzottakat.

{gallery}megyekversenye2016short{/gallery}

 

Közösség és kapcsolatépítés a játékosság eszközével

Új gondolatok a verseny semmihez sem hasonlító lélektanáról.

Budapest (de) – A bürokrácia csökkentését, illetve az abban való eligazodás segítését, a foglalkoztatással kapcsolatos járulékok mérséklését, hosszútávon kiszámítható jogszabályi, gazdasági környezetet, a szakképzés fejlesztését, s vállalkozóvá válás nagyobb mértékű támogatását várják egyebek között a kis-és középvállalkozók – derült ki a KKV Ház Megyék versenye budapesti döntőjén.
 

A versenyen a veszprémiek végeztek első helyen, második Budapest1. , harmadik Zala megye csapata lett, a határon túlról érkezettek közül a felvidékiek teljesítettek a legjobban.
Az immár negyedik alkalommal megrendezett verseny döntőjébe került 20 csapatot – köztük Romániából, Szerbiából és Szlovákiából érkezett vállalkozókat – Gulyás József, a KKV Ház vezérigazgatója köszöntötte. Hangsúlyozta: a rendezvény célja a tudásgyarapítás, a közösség-és kapcsolatépítés a játékosság eszközével. Mint elmondta, a KKV Ház számos egyéb programmal is segíti a vállalkozásokat. Változó helyszíneken gazdasági csúcstalálkozókat, ágazati konferenciákat tart, ahol kormányzati, önkormányzati, s a kkv-kal kapcsolatban álló szervezetek képviselőivel vitathatják meg a problémákat az adott térség kis-és középvállalkozói. 2017 első negyedévében pedig különleges programként a kkv vezetők számára on-line képzést is szervez.
A megyék versenyének döntőjén ott volt a kormányzat, az adóhatóság, a Gazdasági Versenyhivatal, a Nemzeti Kereskedőház, a versenyt főszponzorként támogató OTP, s több, a kkv-kal kapcsolatban álló gazdasági-és civil szervezet képviselője, a verseny elnökeként pedig Bod Péter Ákos egyetemi tanár osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.
 

Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára szerint jó, hogy a versenybe a tapasztalt, idősebb vállalkozók mellett bekapcsolódtak a fiatalok is. Ez azért is fontos, mert a kkv szektorban napirenden van a generációváltás, s a verseny is lehetőséget ad arra, hogy a két generáció képviselői megosszák egymással, átadják egymásnak a tapasztalataikat. Mint mondta, a szektor jelentős szerepet tölt be az ország életében. A munkavállalók 70 százalékát foglalkoztatja, de az exportnak csak mintegy 30 százalékát adja. Éppen ezért fontos a felzárkóztatás, amelyet a kormányzat egyebek között ügyvezető képzés indításával is segít. A képzésbe 12 ezren kapcsolódtak be, s tanulnak vállalkozói ismereteket, idegen nyelvet, s olyan tárgyakat, amelyek segíthetik a vállalkozások exportpiacokra való belépését, illetve, hogy partnerei legyenek valamely külpiacokra szállító cégnek. A szektor erősödését hitelekkel, pályázatokkal, beszállító integrációs programmal is igyekszik segíteni a kormányzat.
 

Az adóhatóság képviseletében Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár arról tájékoztatta a versenyzőket, hogy január elsejétől több adó – és bürokráciacsökkentő intézkedés lép életbe. Felhívta a figyelmet arra, hogy az eddigi 6 millió forint helyett már 12 millió forint árbevételig választhatják a kata adózási formát a vállalkozók, továbbá, hogy azoknál a cégeknél, amelyek nem szándékosan tévednek az adóbevallásukban, lehetőség lesz a támogató eljárás lefolytatására, ami szakmai segítséget jelent a problémák kezelésében.
A Gazdasági Verseny Hivatal a versenytörvény megismertetésével igyekszik segíteni a kkv-k munkáját. Ezt a célt is szolgálja az a megállapodás, amelyet a megyék versenye keretében írt alá a szervezet főtitkára és a KKV Ház vezérigazgatója.
 

S, hogy miként is zajlott le a megyék versenye? A csapatok asztaltárságokba tömörülve dolgoztak. Egy-egy kerekasztalnál, három, négy megye versenyzői kaptak helyet, s a vetélkedő első fordulójában közösen döntötték el, mi legyen az a három kívánság, amit – ha lehetőségük lenne rá – a kkv-k érdekében a kormány elé terjesztenének. Az érvekkel alátámasztott javaslatokat rövid prezentációban közös szóvivő terjesztette a zsűri elé. A legfigyelemreméltóbb prezentációt előterjesztő csapat az egész asztaltársaságát „bevitte” a végső döntőbe. Az első helyet Veszprém- és Zala megye, valamint Budapest kkv-s versenyzőit tömörítő asztaltársaság szerezte meg. Az asztalnál ülők onnantól ellenfelei voltak egymásnak a második feladat megvalósításában, térségük egy kevéssé ismert export termékének a bemutatásában. Hármújuk szoros versenyéből Veszprém megye került ki győztesen, csapatkapitányának, Hédl Sándornak köszönhetően, aki az energiatakarékos közvilágítási alkonykapcsoló rendszerét mutatta be. Az első helyezett csapat ezzel megszerezte Veszprém megyének azt a lehetőséget, hogy jövőre házigazdája lehessen a KKV Ház és az NGM által rendezendő gazdasági csúcstalálkozójának. A versenyen a Jövőnk elkötelezett építője díjjal tüntették ki a kkv szektorért végzett munkásságáért Bablena Ferencet, Nógrád megye csapat kapitányát.

A versenyen elhangzott javaslatokat figyelemreméltónak tartotta Bod Péter Ákos, bár figyelmeztetett rá, hogy a járulékfizetés nagymértékű csökkentését alaposan megérezné például a nyugdíjrendszer is. A verseny elnöke elmondta: azoknak a nemzeteknek a példáját követve, amelyeknek a kkv szektor az erősségük, el kell érnünk, hogy az előttünk álló várható változásokból sikerrel kerüljünk ki. Ehhez azonban nem lehet csak a kormányzati támogatásra várni, a célért a szektornak is tennie kell. Egyebek között azt, hogy a hazai vállalkozók a mostani, a 19. századihoz hasonlító, invidualista vállalkozói szemlélet helyett megtanulnak együttműködni, együtt pályázni, csapatban dolgozni. A szakemberhiány enyhítésére pedig a magyar társadalomnak újra kell gondolni a tudás képzés teljes folyamatát.
 

 

 

 

 

 

Image Map

 

 

 

 

 

 

Játékos verseny a vállalkozói ismeretekről megyéink és a szomszédos országok között. Ön is részt vehet, ha belép a csapatába.

 

Védnök


 

A KKVHÁZ Megyék Versenye elnökségének tagjai


Dr. Bod Péter Ákos
Budapesti Corvinus Egyetem
tanszékvezető egyetemi tanár
KKVHÁZ Megyék Versenyének elnöke

Siklós Márta
Leitner Leitner Audit Kft.
ügyvezető partner
KKVHÁZ Megyék Versenyének alelnöke

Seszták Oszkár
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés
elnök

 


Dr. Kiss Zoltán
MKIK Kisvállalkozás-fejlesztési
 Kollégium elnök

Csonka Tibor
OTP Bank Nyrt.
Kis-, Középvállalkozási Igazgatóság
ügyvezető igazgató
 
Tevanné dr. Südi Annamária
Gazdasági Versenyhivatal főtitkár
 
Kázmér Judit
Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft
stratégiai ügyvezető igazgató
 

Czinege Csilla
Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár

Marjay Gyula
VOSZ-BPMRSZ elnök
 

Ducsai-Oláh Zsanett
Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.
vezérigazgató

Dr. Nagy Ágnes
Békés Megyei Kormányhivatal
Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezető

Vizsy József
Magyar Vámügyi Szövetség
Elnök

Lehoczky Tibor
Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft.
vezető pályázati tanácsadó, pályázatíró, pályázati csoportvezető


Dr. Doór Zoltán
Magyar Logisztikai Egyesület
elnök

 Princz Attila
üzleti hálózatfejlesztési szakértő

 


Varga Árpád
KPMG
igazgató

Vágó Péter
Kereskedők és Vállalkozók Veszprém Megyei Képviselete
elnök

 


 

 

Versenykiírás

A verseny 2016. december 15-én 13:00-17:00 óra között Budapesten a EDUTUS Ház – Falk1 Rendezvényközpont, 1055 Budapest, Falk Miksa utca 1. (Kossuth térnél) lesz.

A döntőn felkért felszólaló Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, az előző évi győztes Vas megye Közgyűlésének elnöke, a MÖOSZ képviselője, valamint a KKVHÁZ Megyék Versenye elnöke is.

A csapatok

Csapatkapitányok: A megyék csapatait csapatkapitányok irányítják. Az ő kiválasztásuk a megyék vezetésével közösen történik meg. Velük megállapodást kötünk arról, hogy milyen feladataik és lehetőségeik vannak a verseny kapcsán.

Csapattagok: A megye csapatához vállalatok, szervezetek, intézmények, természetes személyek csatlakozhatnak, akik elfogadják a verseny gondolatait és készek összefogni a megye érdekében. Aki csatlakozott, automatikusan bemutatkozási és reklám lehetőséget kap a verseny oldalán egészen az év végéig.

 A versenyben résztvevő csapatok tagjai: A versenyen a megyék 3 fős csapatokkal vehetnek részt. A csapattagok kijelölése a csapatkapitány joga.

A december 15-ei verseny lebonyolítási rendje
A 28 csapatot (19 megye, 2 budapesti csapat és 7 szomszédos ország) 7 vitaasztalhoz sorsoljuk. (A csapatok létszáma 3 fő.) Asztalonként 4 csapat, azaz 4×3 fő = 12 fő foglal helyet.

Az asztalok ugyanazt a kérdést kapják és vitatják meg.
A kérdés pedig a következő lesz: Önöknek módjuk nyílik három konkrét kívánságot megfogalmazni a kkv-szektor érdekében a kormányzatuk felé. Mi lenne ez a három kívánság? Érveljen mellettük és rendezze rangsorba őket 3 percben.

Minden vitaasztaltól az a csapat jut a középdöntő színpadára, akit az asztala a leginkább támogat, azaz az asztaltársaságok maguk közül jelölik ki a továbbjutó csapatot! Összesen tehát 7 csapat lép színpadra. A csapatok 3 percben prezentálhatják az asztaluk konszenzusos véleményét, vagy a saját érveiket, ha az asztal arra adott „mandátumot”. A zsűri értékeli, kinek az érvelése a legszakszerűbb, kinek a felvetései a legfontosabbak és kinek az előadása a legfigyelemfelkeltőbb. Ezek összegzéseként a zsűri dönt az első helyről. (A külhoniak a saját kormányzatuk vonatkozásában tesznek javaslatot.)

A végső döntőbe a középdöntő győztesének az asztaltársasága jut. Tehát az a csapat, aki a 3 perces prezentációjával megnyeri a fordulót, korábbi vitaasztala minden csapatát viszi magával a döntőbe. Összese tehát 4 csapat jut a döntőbe.

A döntő feladata: Mutassa be 3 percben, bármilyen stílusban és eszközzel régiója egy ez ideig kevéssé ismert export termékét.

A zsűri ezúttal azt értékeli, hogy a bemutatott termék mennyire tekinthető újdonságnak, igazolta e a csapat megfelelően az exportképességét. A bemutató mennyire volt szakszerű, figyelemfelkeltő.

 

KKVHÁZ Megyék Versenye – 2016. december 15 (csütörtök)

Időpont: 2016. december 15 (csütörtök) 13:00-17:00
Helyszín: EDUTUS Ház – Falk1 Rendezvényközpont, 1055 Budapest, Falk Miksa utca 1. (Kossuth térnél)

12:00-12:45 Regisztráció

13:00-13:40 Köszöntők, előadások (az előadók felkérés alatt)
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Dr. Parragh László, MKIK elnöke

Szalai István, Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Kormányzati kapcsolatokért és koordinációért felelős igazgató

Dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a verseny elnöke

Szabó István, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke

Dr. Kiss Zoltán, BKIK elnök, az MKIK alelnöke

13:40-14:30 A csapatok versenyének elődöntője
Közben interjúk, kapcsolatépítés, ismerkedés

14:30-15:00 A középdöntő prezentációi

15:00-15:30 Szünet

15:30-15:40 A zsűri értékelése és a döntő résztvevőinek a kijelölése

15:40-16:30 A döntő prezentációi és a zsűri értékelése

16:30-16:50 Eredményhirdetés, díjátadás

16:50-17:00 Zárszavak

A győztes csapat főtámogatója és kapitánya
Dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanár
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter
 

Legyen kiállító!

  • Mutassa be termékeit

  • Építsen kapcsolatokat

  • Adjon interjút

Kiállítás ára
50.000 Ft + áfa

>> részleteket kérek <<

Ajánlatunk:
Bemutató asztal (140×80) termékeinek, kiadványainak bemutatására
Roll-up kihelyezés
A www.kkvhaz.hu portálon való cég- és termékismertetés
A céget 3 fő képviselheti
Kiállítónak jelentkezem >>>

 

 Jelenjen meg cége a verseny kivetítőjén!

Kivetítés ára: 10.000 Ft + áfa
>> részleteket kérek  <<

Ajánlatunk:
Céges logóját megjelentetjük a Megyék Versenye Döntője alatt az óriáskivetítőn.
A céget 3 fő képviselheti
Élek ezzel a lehetőséggel >>>

Legyen vendég!
>> Jelentkezés térítésmentes <<

 ↑ vissza az oldal tetejére ↑

A díjak

A tárgyi és szolgáltatási nyereményeken túl (amelyek természetesen meglepetések) 2 díj talán tovább fokozza a versenyzők kedvét:

– A legjobb hazai megye különdíja idén is az, hogy 2017 első negyedévében Gazdasági Csúcstalálkozót rendezünk a megyeszékhelyen Dr. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelt támogatása mellett, a minisztérium magas rangú személyiségeinek részvételével. A konkrét időpontot a tárcavezető jelöli ki.

– A legjobb külhoni csapat különdíja pedig az, hogy egy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. által támogatott export konferenciát rendezünk a csapat tiszteletére, amit szintén 2017 első negyedévében tartunk, a győzteseknek leginkább kedvező helyszínen. A konkrét időpontot Ducsai-Oláh Zsanett, az Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója jelöli ki.
 

Költségek

A csapattagok részvétele a versenyben térítésmentes, egyedül az utazás és egyéb dologi kiadások hárulnak rájuk.

Előnyök

Az akciótól elsősorban a helyi összefogások erősödését várjuk.
Fontos az a tudásmennyiség is, ami a verseny kapcsán a résztvevők birtokába jut.
Bemutatkozási lehetőséget kap minden vállalat, amely bejelentkezik a megyéje csapatába.

Kapcsolat

A verseny főszervezője a KKVHÁZ.hu.
Minden kérdésével, javaslatával nyugodtan forduljon hozzánk: kkvhaz@kkvhaz.hu

 

Támogatók

 

 

 

Archívum

2014-ben 18 megyénk, Budapest és minden határos ország indított csapatot. A végső győzelmet Békés megye érte el, második a Vajdaság, harmadik a Felvidék lett.

 

 

2013-ban 13 megyénk és Budapest indult a versenyben. A végső győzelmet Zala megye érte el, második Jász-Nagykun-Szolnok megye, míg a harmadik Komárom-Esztergom megye volt.

 

 ↑ vissza az oldal tetejére ↑

 

 

Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a verseny Döntőjéről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a rendezvényről szóló tudósításban felhasználhatjuk.

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/