Barion Pixel Interjú Gáspár Péter Pál új klubtagunkkal - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

Több, mint negyven éves egyetemi vezetői tapasztalattal rendelkező szakember, vállalatvezető erősíti a KKVHÁZ csapatát.

Ebből az alkalomból intézte hozzá a KKVHÁZ kérdéseit

A KKVHÁZ rendszeres látogatója lettél, mond mi fogott meg téged a mi rendszerünkben? Te bizonyára számos csoportnak, kezdeményezésnek voltál, vagy tagja, van összehasonlításod.

Tömören: jól szervezett, célirányos, korrekt vezetés, érdekes témák, felkészült résztvevők Szubjektíven: szimpatikus társaság.

A területed az oktatás képzés fejlesztés. Ha áttekinted a szakmai bizottságaink felsorolását a mai lényeglátásoddal melyik 3 bizottság munkájába kapcsolódnál be a legszívesebben? Ne adj rangsort, de szívesen vesszük az érveidet!

Szívesen dolgozom oktatási területen 41 éves egyetemi vezetői gyakorlattal. Az ingatlangazdálkodást érintő témakörökben, mivel ezt is az általam vezetett intézet hozta be felsőszintű képzésként hazánkba. A speciális szakképzésekkel az ÁKT-n belül is foglalkozom, de itt is helye lenne.

Abból a székből nézve, ahol te foglalsz helyet, mit tartasz a magyar versenyképesség legnagyobb akadályának, mit tartasz a legnagyobb tartalékjának?

A versenyképesség komplex kérdéskör. Nálunk javítandó a piaci etika, a versenytisztaság, a korrupció elhatalmasodásának megfékezése, a kivételek visszaszorítása. Előnyeink a szellemi erőforrások bősége és a töretlen útkeresés.

Korosabb ember lévén biztosan van értékítéleted a fiatalok felkészültségéről, motivációjáról. Hogy látod a jövő generációját?

A jövőbe vetett hit egyidős az emberréválással. A világ lakosságának mára már a fele ebben a században született. Övék a ma elérhető technika, informatika, adattárak végtelen sora, a mesterséges intelligencia felmérhetetlen perspektívája. Ezzel élniük természetes érdekük és kötelességük!

 

A Magyar Tudósok Arcképcsarnoka portréfilmje

About Post Author