Barion Pixel Határon Átnyúló Passzívházak - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

Az Európai Unió vonatkozó irányelve, mely a 2020-tól új házaknál már csak a “közel nulla energiafelhasználású házak“ építését irányozza elő, valamint a meglévő épületek egyre növekvő felújítása miatt a közeljövőben a szakképzett munkaerő iránti kereslet komoly növekedésével kell számolni. Ugyanakkor szinte teljesen hiányoznak a képzési és továbbképzési kínálatok az energiahatékony építészet területén.  

A projekt célja az energiahatékony építészet területén elérhető újszerű képzés és továbbképzés kidolgozása. Ez a különösképp a passzív- és pluszenergia-házak kivitelezésénél fogja a minőségbiztosítást nagymértékben elősegíteni. A célcsoportok a kivitelező építő- és kisegítő iparágak iparosai, építtetők és építőipari kivitelezők. Az ECVET – előkészítéssel a képzési koncepció nemzetközi elismerése biztosított, a főként magyar iparosok foglalkoztatási esélyei megnőnek, és a munkaerő nemzetközi mobilitása támogatottá válik.

További cél a minősített referensképzés, akik a projekt befejezését követően a regionális képzési intézetek rendelkezésére állnak további, az adott ország nyelvén folyó képzések levezetésében. Ezáltal egy olyan a jövőben egyre fontosabbá váló képzési lehetőség kerül megteremtésre, ami a határrégióban az energiahatékony építészet elterjedését nagyban támogatni fogja.

A projekt 18 hónapon keresztül tart.

A projekt magyarországi partnerei a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A projekt előkészítésében és megvalósításában részt vesz továbbá az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft.

About Post Author