Barion Pixel Google dokumentumok - 1. rész - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

Van aki az ingyenes és széles spektrumú lehetőségeket látja benne és van, aki a settenkedő “Nagy Testvért”. Ezt mindenki döntse el vérmérséklete szerint, hogy melyik érzés dominál benne leginkább. Én, ha nem is fenntartások nélkül, de a lehetőségeket látom benne, ezért előszeretettel használom az alkalmazásait.

A Google nem csak egy kereső!
Az emberek jelentős százaléka a Googlet a mai napig csak az interneten való böngészésre használja. Ez a nagyon fejlett és hatékony szolgáltatás viszont csak egy, a számtalan különböző alkalmazások közül, amit az internetóriás kínál nekünk (többségében ingyen).

Az eszközök használatba vételéhez mindössze egy @gmail.com végződésű e-mail címre lesz szükségünk, amit a következő linken hozhatunk létre:
www.gmail.com

A fiók elkészítésében egy ismeretlen név rokonom videója nyújthat segítséget a bizonytalan olvasóknak! (Természetesen ez a videó is egy Google alkalmazás segítségével érhető el, mivel a YouTube.com is a G tulajdona.)
http://www.youtube.com/watch?v=OMQBKDv3J_4

A gmail.com egy kiváló levelező rendszer és lokálisan telepített levelező rendszerekhez képest sokkal nagyobb szabadságot ad a használójának, mint a sajátgépre telepített levelező szoftverek mint az Outlook, vagy a Thunderbird.
Az összes Google alkalmazás legnagyobb előnye, hogy egy böngészőn keresztül, minden fajta telepítési procedúra nélkül (akár egy okostelefonról is) bármikor elérhető az interneten keresztül.

Ideális lehetőséget nyújt a fontos dokumentumaink azonnali elérésére, legyen az egy szerződés tervezet, címlista,  vagy akár az éves pénzügyi tervünk. Bármikor beletekinthetünk, módosíthatjuk, akárhol vagyunk a világban.

Egy másik fontos funkció, hogy megoszthatjuk munkatársainkkal és akár egy időben is dolgozhatunk benne. Használatával megszűnik a vacakolás a pendrive-okkal és levelezéssel, hogy egy-egy dokumentum hányadik átdolgozott verziója éppen kinél van. Itt mindig a legaktuálisabb végleges formát érhetjük el.

A dokumentumok használatát “gbela70″ ismeretlen ismerősöm videója elég részletesen bemutatja. Íme:
http://www.youtube.com/watch?v=1PLd2sHYrJg

Ha ezek alapján kedvet érez a G dokumentumokra való átállásra, csak támogatni tudom az elhatározását!
Éredemes kipróbálni a Google által nyújtott többi szolgáltatást is, nem igényel különösebb informatikai előképzettséget!
Én a következő cikkemben a Google Naptár funkcióinak a bemutatására fogok kitérni!

Addig is a kérdéseket, véleményeket és a további témajavaslatokat várom az info@g-art.hu címre.

Jó onlineosodást 😀

Üdv:
Nagy Gábor

About Post Author