News & Blog

Energetikáról kisvállalatoknak

BKIK – KKVHÁZ  rendezvény 2023. január 30 (hétfő) 14:00-16:00 ONLINE

A hazai energiaellátás kérdésében a kisvállalatok messze nem tájékozottak. Az információhiány pedig pánikot és veszélyes döntéseket indukál.
Az a szolgáltató, aki nem tudja milyen energia árai lesznek akár csak egy negyedév múlva, a maga szempontjából akkor számol helyesen, ha túlemeli az árait, a legrosszabb kilátásokra is felkészülve. Ennek a hatását mindannyian sejtjük.

Nagy az információ hiány a kisvállalati vezetők körében. Kezdve az energiahordozókat jellemző mértékegységektől, az energetikai számlákon át, a hatósági eljárások rendjéig mindenhol csak a kérdések állnak.
Konferenciánkon igyekszünk rendet vágni abban, hogy egy energiaszolgáltató milyen mértékegységek ismeretét és magabiztos használatát követelheti meg a lakossági és kisvállalati ügyfeleitől.

A szolgáltató által kiküldött számlák, kielégítik-e a számlaadás alapcélját, azaz azt, hogy pontosan tudjam, amilyen szolgáltatást rendeltem egy meghatározott áron, megkaptam e azt és az ár megnyugtatóan a
tényleges fogyasztás és az egységár szorzata.

Furcsa lenne egy liter tejet venni a sarki közértben, ahol az ár táblán a következők állnak: „Kedves Vásárló! A tej átlagos szállítási költsége ebben a hónapban 9.83 % /beszerzési ár/liter; az üzletnek a termékre eső téli fűtési költsége 5.32 Joul fűtőértékű gáz mindenkori napi Ft/liter egyenértékese,  a beszerzési ára a Rotterdami Tőzsde mai árfolyamával korrigált január 1-i ár (352.21 Ft) tárgyheti Ft/Euro árfolyammal korrigálva. A pontos összeget és az elszámolást a fizetéskor a számlájára írjuk. Segíteni tudna ez mennyi Ft most? Kérem forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz az info@ugyfelszolgalat.hu címen, vagy a telefonos információ szolgálatunkhoz a 06 80 122 112 2112 számon
( A fenti szöveg természetesen paródia, tudatos szakszerűtlenségekkel. Ha Ön mégis találkozott volna valami effélével az csak a véletlen műve lehetett.)

A konferencián arról folytatunk vitát, hogy az energetika területén mi a legcélravezetőbb vállalati magatartás.  Miben és hol kérhetünk állami – hatósági segítséget.
A kerekasztal beszélgetés résztvevői kutatók és oktatók, érdekképviseletek, kormány, vállalatok.

Természetesen szóba kerülnek a 2023-as év energetikai kilátásai, a vállalati takarékosság legjobb gyakorlatai, az energetikai átállások gáz – elektromos, vagy megújuló beruházásai , pályázati lehetőségei, egyéb forrásai.
Szót ejtünk a paródiában is érzékeltetett anomáliákról és az abban a témában kapható segítségről is. Ez a rész elhagyható azoknak, akik értik az energia számláik minden sorát és fokozott figyelmet kérünk azoktól, akik a régi „ingyen” energia számláikra áttanulmányozás nélkül írták rá hogy „utalható”

A beszélgetés célja a tájékozott ügyvezető. Nem célunk a mára kialakult pánik fokozása, épp ellenkezőleg, a megnyugtatás és a pontos tájékoztatást tekintjük a feladatunknak.

Előzetes regisztráció az online rendezvényre a
kkvhaz@kkvhaz.hu
e-mail címen.

 

A kép forrása: www.foldeles.hu

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/