News & Blog

2010 szeptember 27-én európai társaival együtt az Európai Turizmus Nap keretében vehette át a “Kiváló Európai Desztináció” díjat Antonio Tajanitól, a Bizottság alelnökétől, Brüsszelben.Stefanik Réka az MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóságának marketing menedzsere és  Monoki Györgyi a Tisza-tavi Turizmusfejlesztő Egyesület képviseletében.

Az EDEN 2010. pályázatán a Tisza-tó “A Tisza-tavi Túraközpont Hálózat, mint a Tisza-tavi vízi kalandozások túraszervezője” című pályaművével nyerte el a “Magyarország legígéretesebb természetes vizű desztinációja” címet.

A fenntartható európai turizmusfejlesztés erősítése, a szezonalitás és a területi koncentrációk oldása érdekében az Európai Bizottság először 2006-ban írt ki pályázatot az úgynevezett,European Destinations of Excellence”, azaz a “Kiváló Európai Desztinációk” témában. A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet az európai turisztikai desztinációk értékeire, sokszínűségére, valamint támogassa a turisztikai fejlesztéseiket a társadalmi-kulturális-környezeti fenntarthatóság elvei mentén végző desztinációk promócióját és szakmai együttműködését.

A nemzetközi piacokon való promóciót a közös európai portálon való megjelenési lehetőség (www.edenineurope.eu) és az Európai Bizottság által a desztinációkról készített film segíti. A pályázat győztese részt vehet továbbá az Európai Bizottság kezdeményezésében megvalósuló, az európai nyertes desztinációk szakmai együttműködését elősegítő hálózatfejlesztési projektben. A nyertesről magyar és angol nyelvű szakmai összefoglaló készült, továbbá megjelenési lehetőséget kapott a Magyar Turizmus Zrt. microsite-ján, az eden.itthon.hu honlap on.

Szabó Lajos a Tisza –tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület titkára a 2010  szeptember 29.én Debrecenben megrendezett Turizmus Konzultáció rendezvényen érdekes és szemléletes előadásban mutatta be a Tisza-tavi Túraközpont Hálózatot programját.

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023