News & Blog

Az Európai Unió Central Europe Programján belül futó FREE Project rendezvénye az innováció és a design szerepét vizsgálja az üzleti sikerben. Kapunyitás a napjainkban kialakuló új üzleti lehetőségekre a dinamikus nagy hozzáadott értékű piacokon. A konferencián előad az elismert brit jövőkutató, Hardin Tibbs, és a hazai design élet meghatározó gondolkodói mellett megszólalnak a helyi vállalkozásfejlesztés szakértői is.

Az elmúlt években a design jelentős mértékben előtérbe került. Itthon is felnőtt egy generáció, akinek igényszintje egyre inkább nő. A design ma már nem csupán esztétikai többletként működik, funkcionalitása is van. Mindemellett kutatások bizonyítják, hogy azok a vállalkozások, amelyek hangsúlyt fektetnek a designra, sikeresebbek. Bár Európa egyre kevesebb területen globális vezető, a design területén jelentős kulturális tartalékkal rendelkezik. Magyarország nem rendelkezik azzal az infrastruktúrával, gazdasági környezettel, amely érdemleges high-tech innováció felvételére képes lenne. A fejlesztési eredmények, eltekintve a néhány kivételtől, jó esetben nemzetközi érdekeltségű piacon kelnek el, aránytalanul csekély társadalmi haszonnal. A low-tech innováció kifejezetten design dominálta terep, ahol a hozzáadott érték a forma mellett egyre inkább kiterjesztett értelemben az emberközpontú tervezés, elsősorban humán tőkét és nem infrastruktúrát igényelve.

“Napjainkban az innováció fogalma egyre bővül, ma már beszélhetünk termék, eljárás, marketing és szervezeti innovációról is. Úgy is mondhatnánk, hogy az innovativitása felhasználói értéket célzó kreativitás. A hazai és nemzetközi szakértők előadásaival szeretnénk a vállalkozásokat versenyképességük növelésére motiválni.“ – mondta Lakó Sándor, a konferencia főszervezője, a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás Gazdaságfejlesztési Csoportjának vezetője.

A konferencia a magas szintű tájékoztatáson kívül kapcsolatépítésre is lehetőséget kínál a vállalkozók, cégvezetők és vállalkoznivágyó fiatalok részére. A szolgáltatók számára elsősorban kapcsolatépítés szempontjából lehet érdekes a rendezvény, de a szakpolitikai szereplők számára is tájékozódást ad egy stratégiailag fontos, de relatíve kevésbé nehezen áttekinthető területről.

Néhány név az előadók közül:
Lenkei Balázs (MOME), Varga Csaba (StratégiakutatóIntézet), Seres Erik (MOTOROLA, INTEL),  Nagy Richárd (CO and CO Design Communication)  Lakó Sándor (Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás, FREE Project), Málnay Barnabás (Kitchen Budapest),Wiszkidenszky András(Superbrands), Bakos Maxim (MOMELINE, Design Terminál), Pozsár Péter(MOMELINE), Vittorio Degli Espositi(Bolognai Egyetem, Olaszország), Aldo Durante(Olaszország), Vojin Senk, Prof. (Újvidéki Egyetem, Szerbia)

A konferencián való részvétel a honlapon való előzetes regisztráció  esetén INGYENES!
Részletes program és regisztráció: www.designesinnovacio.hu

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/