News & Blog

CSR Hungary Díj 2022

2022. október 18-án, a Danubius Hotel Hungaria City Centerben 15. alkalommal került sor az önkéntes, nyilvános Magyar Üzleti Felelősség Díj, a CSR Hungary Díj átadására.

A Díj elnyerése 2 éves védjegyhasználati programban való részvételt is jelent a vállalati fenntarthatóság és felelősség legjobbjai számára.

A CSR Hungary Díj elismert felelős üzleti díj, elismert bizottsággal, 15. éve. Maga a CSR Hungary 17. éve – 2006 óta – vezető és úttörő szerepet játszik Magyarországon abban, hogy a felelősségteljesebb és fenntarthatóbb üzleti modellek elterjedjenek hazánkban. A mindennapi gyakorlatban is. Versenyképesebbé váljanak az országunkban működő cégek/szervezetek, miközben az egyén számára is a magasabb életminőséget jelenthesse a vállalati felelősség és fenntarthatóság.

Egy hazai „alulról” jövő, önálló kezdeményezés eredménye – európai díjakat is megelőzve –, mely évente értékeli Magyarország legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseit, projektjeit, és menedzsmentrendszereit az üzleti szektorban. Összehangolva a helyi értékeket a nemzetközi szakmai igényekkel. Nemzetközi szakmai partner: MHC International.

Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezetője, az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület) alapító-elnöke:

„A Magyar Üzleti Felelősség Díj, a CSR Hungary Díj programja hatékony, elismert platformmá vált a legjobb gyakorlatok megosztására, a benchmarkingra és az egymástól való tanulásra. Ez a program évente lehetőséget kínál a szervezeteknek, hogy bizalmat és tudatosságot teremtsenek az érdekeltek körében. Felelős és fenntarthatósági irányításuk bemutatásával. Ebben nem kis szerepe van a 2006-tól komplex szakmai és kommunikációs háttérként szolgáló CSR Hungary márkánknak.

2020-2022-ben a COVID 19 járvány világszerte sokkot okozott a gazdaságban, társadalomban, környezetben. Számos iparágat és céget is térdre kényszerített. Sok helyen ez a munkahelyek elvesztésével járt. 2023-ban az orosz-ukrán háború ezt a helyzetet tovább mélyítette. Kellenek a stabil pontok, a biztonságérzet…

A vállalati felelősségvállalásnak és fenntarthatóságnak fokozottan szerepe lesz e helyzet kezelésében. A jelenlegi üzleti modellek újragondolásával párhuzamosan.”

A CSR Hungary Díj értékelési folyamatát Bizottság felügyeli, mely elismert bírákból áll: a legkülönbözőbb iparágakból és üzleti szakmai szervezetek vezetőiből. A testület tagjai a tisztességes és objektív kiválasztási folyamatot biztosítják.

A BIZOTTSÁG TAGJAI

 • Takács Júlia, a CSR Hungary alapítója, ügyvezető igazgatója
 • Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
 • Illyés Péter, a BME Balatonfüredi Tudáscentrum igazgatója, Innovációs és folyamatfejlesztési szakértő
 • Kissné Kászon Gabriella, a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének elnöke, a Pest Megyei és Érd Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozati alelnöke
 • Kőrösi Mária, egyetemi docens, a Széchenyi Társaság elnökségi tagja
 • Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke
 • Osadcow Gergely, a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetségének (MIOSZ) elnöke
 • Regensburger Tamás, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnökségi tagja
 • Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke, EMVFE elnökségi tagja
 • Szatmáry-Jähl Angéla, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alapító tagja
 • Szent-Ivány Ágnes, a Joint Venture Szövetség Etikus Üzleti Magatartás Bizottság elnöke, a Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Ügyvédi Iroda vezetője és egyik alapító partnere
 • Sztranyák József, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezet irányító testületének elnökhelyettese

Ismerd meg a Bizottság tagjait itt!

https://www.csrhungarydij.eu/bizottsag1/

A CSR Hungary Díj nyertes pályázatai a megoldásokat tárják elénk. Betekintést adva a felelős vezetőknek további ötletekhez, innovatív gondolatokhoz.

A CSR HUNGARY 2022 DÍJAZOTTJAI

LEGJOBB FELELŐS ÉS FENNTARTHATÓ VÁLLALATÉRT kategória

 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt. / Felelősséggel, a jövőért

LEGJOBB CSR PROGRAMÉRT (KÖZÖS ÜGYEK-KÖZÖS FELELŐSSÉG) kategória

 • Auchan Magyarország Kft. / Mind egyformák vagyunk!
 • Duna-Dráva Cement Kft. / “Zöld Megoldás-pályázat”, “Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram, Zöld Alternatíva Vetélkedő
 • Henkel Magyarország Kft. – A Henkel Magyarország Beauty Care üzletága / Habmesékkel egy jobb életért
 • HUNGAROPHARMA Zrt. / Együtt a helyi közösségekért pályázati program
 • HUNGAROPHARMA Zrt. / Ökopatika program
 • Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. / Knorr-Bremse Local Care önkéntes program: Együtt a közösségekért!
 • TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. / “Ön választ, mi segítünk” program

LEGJOBB INNOVÁCIÓ A KÖRKÖRÖS GAZDASÁGÉRT kategória

 • HELL ENERGY Magyarország Kft. / FLOEWATER MÁRKA
 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt. / REset Plastic műanyagstratégia fejlesztési pontjai és elért eredményei

LEGJOBB KÖRNYEZETI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSÉRT kategória

 • Auchan Magyarország Kft. / Auchan Magyarország környezeti felelősségvállalásért
 • Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. / Ökotudatos fejlesztések és széleskörű környezeti felelősségvállalás a Knorr-Bremsénél

LEGJOBB BELSŐ CSR MEGOLDÁSOKÉRT kategória

 • Henkel Magyarország Kft. / „Tegyünk együtt a holnapért” munkavállalói önkéntességi programja
 • Trivium Packaging BSC, Europe / “Fókuszban egy egészséges és emberközpontú munkakörnyezet kiépítése és formálása”-program

LEGJOBB CSR KOMMUNIKÁCIÓÉRT kategória

 • Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. / CSR kommunikáció kívül-belül a Knorr-Bremsénél

LEGJOBB CSR/FENNTARTHATÓSÁGI VEZETŐ 2022 kategória

 • Szabó Ervin (Igazgatósági tag, Vezérigazgató – Kulcs-Soft Nyrt.)

KÉT KÜLÖNDÍJ ÁTADÓNK

 1. EUROPA DESIGN

Trivium Packaging BSC, Europe /

“Fókuszban egy egészséges és emberközpontú munkakörnyezet kiépítése és formálása”-program

„Az Europa Designban 27 éve dolgozunk a munkahelyi környezet optimalizálásán, és stratégia wellbeing élmény fizikai környezetének kialakításán. Ebben – Magyarországon elsőként – a Nemzetközi WELL Building Intézet tanúsítása szerint kialakított központunkból támogatjuk a WELL minősítés hazai elterjedését.

A pandémia miatt felerősödő Hybrid munkakörnyezeti tanácsadás kiemelt feladatunkká vált. Hisszük, hogy egy felelős munkáltató képes megteremteni azt a biztonságot nyújtó munkahelyi környezetet, amely visszacsábítja a munkatársakat, de ugyanakkor kockázatelemzéssel figyel a home office körülmények mentális és fizikai tényezőire is.

Az idei évben a CSR Hungary WELL Done különdíjunk odaítélésekor ezen szempontoknak megfelelő jógyakorlatokat kerestük a pályaművek között. 2022-ben a Trivium Packaging BSC, Europe “Fókuszban egy egészséges és emberközpontú munkakörnyezet kiépítése és formálása”-programja részére ítéltük a Díjunkat.” – emelte ki Feuertag Ottó, az Europa Design alapító-tulajdonosa.

 1. Trade magazin
 • Auchan Magyarország Kft. / Mind egyformák vagyunk!
 • Henkel Magyarország Kft. / „Tegyünk együtt a holnapért” munkavállalói önkéntességi programja

„A 2006-ban alapított CSR Hungary és a szintén 2006-ban alapított Trade magazin együtt jubilál idén. Az elmúlt 15 évben mindkét oldal igyekezett minél többet tenni saját fenntarthatósági programjaik megszervezésével, és más események támogatásával. A Trade magazin idén 4. alkalommal kapcsolódott a CSR Hungary versenyhez, hogy a nyertes FMCG-piaci pályázatok közül kettőt ismét kiemeljen, támogatva ezzel is őket a még szélesebb körű megismertetésben.

2022-ben a választásunk az Auchan Magyarország Kft. „Mind egyformák vagyunk” CSR-programjára és a Henkel Magyarország Kft. „Tegyünk együtt a holnapért” munkavállalói önkéntességi programjára esett, mint más vállalatok számára is példaértékű és követendő közösségi programok.

– Bízunk benne, hogy jövőre ismét partnerei lehetünk a CSR Hungary-nek és újra kiemelhetünk majd különdíjunkkal 1-1 FMCG projektet. Ezúton is gratulálunk minden nyertesnek a sikeres megmérettetéshez és a pályázatokban olvasott programjaikhoz és eredményeikhez – mondta Hermann Zsuzsanna, a Trade magazin ügyvezető-főszerkesztője

 

 

Dr. Ligeti Csák

Statisztikai Bizottság
elnök

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/