News & Blog

“Célunk, hogy ügyfeleink minden esetben megkapják a pénzüket az elvégzett munkájukért.”

Az Önök KKVHÁZ-ba való belépése után döbbentünk meg mi is, milyen elemi erővel jelentkezik a KKV szektor szereplői részéről a finanszírozási igény. A hagyományos pénzintézeteknél számos esetben előfordul, hogy egy vállalkozás hitelkérelme elutasításra kerül. Ennek több oka is lehet, mint pl. a vállalkozás nem rendelkezik a szükségesen előírt 2 lezárt pénzügyi évvel, hiszen annál fiatalabb, vagy nincs megfelelő fedezet a hitelfelvételhez. A faktorálás ilyen szempontból más. Önök nem az adott vállalkozást, hanem annak vevőjét vizsgálják, nem hitelt nyújtanak, hanem az elvégzett munka után kiállított számlakövetelést vásárolják meg, finanszírozzák. Az Önök kockázata, a vevő bonitása, esetleg a szállító jó teljesítése.  Mennyivel egyszerűbb itt az eljárás, mint az egyszerű forgóeszköz hitelnél?

Általánosságban elmondható, azoknak a vállalkozásoknak, akik a faktoring mellett teszik le a voksukat, nem kell a hosszas hitelbírálati folyamattal szembesülniük. Az igénylés menete egyszerűen, online történik. A faktoring lényege, hogy a kiszállított termék/ szolgáltatás ellenértékét a számlakiállítást követően szinte azonnal, 24-48 órán belül megkapja a vállalkozás.  Akik ezen finanszírozási formát választják nem adósodnak el, hiszen saját pénzüket előlegezi meg a faktorcég, mindezeken felül dologi fedezetre sincs szükség. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a BÁV FAKTORNÁL maximálisan igazodunk az ügyfél igényeihez, nálunk akár a közvetlen döntéshozóval is találkozhatnak a cégvezetők, megértjük és a lehető leggyorsabban orvosoljuk a helyzetet.

Faktorálás. Elsőre sokan elzárkóznak, már a szó hallatán. Olyan nagyon tudományosnak hat, szkeptikusak, nem is tudják pontosan mit is jelent. Pedig csak követelésvásárlást, követelés kezelését jelenti.  Mondja, nem akarnak valamilyen szerethetőbb nevet adni ennek a remek szolgáltatásnak? (pld. bevétel megelőlegezési hitel)

Valóban sokat gondolkodtunk már ezen mi is, hisz nehéz úgy érvényesülni, hogy első lépésként edukáljuk az ügyfelet, tájékoztatjuk arról pontosan mi ennek a finanszírozásnak a lényege, kinek előnyös. Gyakran szembesülünk azzal a téves elképzeléssel, hogy a faktorálást behajtással azonosítják, holott épp az a cél, hogy ezt elkerüljük. Célunk, hogy ügyfeleink minden esetben megkapják a pénzüket az elvégzett munkájukért. Mégpedig gyorsan! Már a számlakiállítást követően! Ne kelljen megvárni míg vevőjük teljesít.
Használjuk még a számlafinanszírozás és a kereskedelmi faktoring szót is, de a célunk az, hogy hosszú távon mindenki -akinek releváns a szolgáltatásunk- tisztában legyen azzal, hogy a ’faktoring’ szó mögött mi az érték, a valós szolgáltatás.   

A hazai kisvállalatok körében jellemző forráshiány arra is sarkallhatná a BÁV Faktor Zrt-t, hogy a finanszírozás más területein is pozíciókat foglaljanak el. Van ilyen szándékuk, vagy maradnak a faktorálásnál?

15 éve foglalkozunk faktoringgal, szakértőink pontosan ismerik a piacot, az ügyfél igényeket. Fő célunk az, hogy továbbra is magas színvonalú, professzionális szolgáltatást nyújtsunk meglévő és jövőbeli ügyfeleinknek.

A KKVHÁZ a vezetők versenyképességében látja a magyar gazdaság versenyképességének a legfőbb tartalékát. Elképzelhető az, hogy Önök is beszállnak az ismeretterjesztésbe? Vagy az információ hatalom, és jobb ha nem okosodik a piac (vagy a konkurencia)?

Ahogy korábban, úgy most is fontosnak tartjuk a piac edukálását. Minden vállalkozás tisztában legyen vele, hogy a faktoring egy olyan finanszírozási megoldás, amely   segíti a vállalkozást a növekedésben, a versenyképesség fenntartásában, vagy adott esetben likviditás növelésében, stabil pénzügyi háttér megteremtésében.
Folyamatosan jelennek meg blogposztok a weboldalunkon, szakmai partnerként támogatjuk a KKV Házat, a BKIK-t, ahol szintén cikkeket jelentetünk meg pénzügyi témákban, különös tekintettel a faktoringra. Számos konferencián fordulunk meg Budapesten és vidéken is, hogy minél több vállalkozásnak adjuk át a tudást. Emellett segítséget kívánunk nyújtani a jelenleg kialakult helyzetben azzal, hogy elindítottuk a weboldalunkon az online chat szobát, ahol szakértő kollégáinktól kérdezhetnek a látogatók.

Köszönjük az interjút!

Köszönöm a lehetőséget, szívesen állunk rendelkezésre a továbbiakban is!

 

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/