Barion Pixel Az Erdők és Rétek Királya – King of forests and meadows - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

Ezzel az elnevezéssel indul az un. szokolyai folyamat.

Szokolya, kis börzsönyi település a híres Királyrét szomszédságában van. A főutcáján zakatol végig a Kismaros – Királyrét erdei vasút, amiről az egész ország tudja, hogy merre található. Ezen a Pest-vármegyei településen érdekes dolgok történtek a napokban. Egy környezetvédelmi előadást tartott a népszerű pécsi kutató Dr. Dittrich Ernő kicsiknek nagyoknak, felnőtteknek az iskola tornatermében. A település polgármestere Némethné Pintér Csilla volt a szervező, de maga sem gondolta milyen folyamatot is indít el, a meghívásával.
Az előadást nagy siker övezte, cikk született róla, a KKVHÁZ Környezetvédelmi Bizottsága felfedezte az ügyet és még lendített is rajta.

A szokolyai általános iskola 2-8-dik osztályos tanulóit kérdeztük meg egy kis kérdőívvel a környezettudatosságukról.
A kutatást a tanári kar nagyon támogatta, a gyerekek nagyon élvezték. Sok minden kiderült.
Például az, hogy az erdők világán keresztül a gyermek könnyebben érti meg a bolygónk törékenységét, hogy az alsós kisdiákok a legfogékonyabbak, meg hogy az ő szüleik az áldozatosabbak, és hogy a tanulók általános tanulmányi szorgalmát éppen ilyen ügyek mentén lehet fokozni.
A kutatás folytatódik.
Elindult viszont egy mozgalom, aminek már neve van: mégpedig az „Erdők és Rétek Királya”, Nagy lendülettel történik a szervezés.
Olyan mozgalom ez, ami először Kárpát-medence szerte, majd később sokkal szélesebben is, sok iskola 3-3 fős csapatát mozgatja meg úgy, hogy ők egy konkrét nap, egy konkrét órájában online találkoznak és versenyeznek egymással abban, ki tudja a legjobb megoldásokat megadni, az erdőkkel és rétekkel kapcsolatos váratlan feladatokra.

„Ahol erdők nőnek, és rétek virágoznak ott a remény is él”

 

About Post Author