News & Blog

Árulkodnak a mérleg sorai?

Szeretné megtudni, hogy mi is az a mérlegfőösszeg és mért fontos tudni, hogy mennyit mutat? Érdekli, hogy mire jó a céltartalék, miért fontos a kiegészítő melléklet, és mit is tartalmaz? Mi a köze a saját tőkének a jegyzett tőkéhez? Miért van szükség a passzív illetve aktív időbeli elhatárolásokra? Mi tartozik a saját előállítású eszközök aktivált értékébe? Tudta, hogy a mérleg árulkodik arról is, hogy vállalkozása éppen vakvágányon halad?

A fent felsorolt kérdésekre és még sok másikra adunk választ előadásunkban, melyet olyan vállalkozók számára készítettünk, akik tudni szeretnék, hogy mit is takarnak a mérleg sorai, milyen tervezési lehetőségeket rejtenek magukban a vállalkozás nyereségességének érdekében.

Számos vállalkozó nyűgnek, szükséges rossznak éli meg a könyveléssel, beszámoló készítésével kapcsolatos feladatokat, melyeket boldogan ad át a könyvelőnek nem is sejtve, hogy milyen lehetőségeket enged ki kezei közül. A könyveléssel kapcsolatos napi munkálatokat illetően teljesen jogos, hogy a vállalkozó szakemberhez fordul, hiszen a cipész maradjon a kaptafánál, de a stratégiai döntéseket már nem a könyvelőnek kell meghozni. Minden perspektívával rendelkező, vérbeli vállalkozó alapvető érdeke, hogy folyamatosan fejlődjön, gazdaságosan tevékenykedjen. A vállalkozásból úgy kell a lehető legtöbbet kihozni, hogy az hosszútávon működőképes és fenntartható maradjon. A megfelelő vállalati stratégia kialakítása érdekében azonban ismernie kell a mérleg struktúráját, és tudnia kell, hogy a számok milyen gazdasági tartalommal bírnak.

Előadásunkkal a kínainak tűnő szakzsargon, a beszámoló egyes elemeinek megismeréséhez, egymáshoz fűződő viszonyuk feltérképezéséhez, a mérlegben rejlő lehetőségek feltárásához kínálunk kapaszkodókat mindazon vállalkozóknak, akik hosszútávon szeretnék biztosítani vállalkozásuk jövedelmezőségét. Segítünk abban, hogy az összefüggések megértése által Ön is magabiztosabban vegye kézbe vállalkozásának mérlegét, bátrabban kérdezzen könyvelőjétől, és önállóan tervezhesse meg cége jövőjét.

Ha felkeltettük érdeklődését, jöjjön el, tájékozódjon, és tegye fel kérdéseit!

Jancsa-Pék Judit

Adószakmai Bizottság
elnök

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/