Barion Pixel A vezetőképzés jelentősége sohasem volt még olyan fontos, mint ma. - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

Dr. Bartók István a Soproni Egyetem docense, a vállalatgazdaságtan kiemelkedő szaktekintélye a Képzési Bizottság élén.

A bizottság elsősorban annak az örök dilemmának a nyomában kíván járni, hogy a vezetőképzésben milyen tudáselemek a fontosok, és melyek azok amelyek frissítésre szorulnak. Abban közmegegyezés van, hogy a képzés mindent nem taníthat meg, mert a tudás mélysége végtelen, így az arra fordítandó idő is az.

Dr. Bartók István
Képzési Bizottság
elnök

Mit érez máig a legfontosabb eredményének a szakmájában?

Az elmúlt évtizedek során számos egyetemi fejlesztési projektnek lehettem résztvevője és vezetője, melyek hozzájárultak a felsőoktatás és az érintett intézmények fejlődéséhez.

Mit érez a szakterülete 3 legfontosabb kihívásának?

A világban jelenleg zajló innovatív folyamatok átalakítják a gazdaság működését és a társadalomra is erőteljes hatást gyakorolnak. Ezek a változások új versenyfeltételeket teremtenek a vállalkozások és a felsőoktatási intézmények számára is, melyekben változásokat indukálnak. A fenntarthatóság kérdésének szerepe egyre növekszik mindennapi életünk során is; és mindenkitől válaszokat követel egyéni és intézményi szinten egyaránt. A társadalom átalakulása például az urbanizáció növekedése vagy a korfa átalakulása erőteljes változásokat hoz létre a társadalmi igények területén, melyeket kezelnie kell a vállalkozásoknak és az oktatásnak is.

Mi a szakmai célja 3 éven belül?

A válaszok keresése és remélhetőleg, megtalálása az előttünk lévő kihívásokra. Mindez annak a figyelembevételével, hogy a változás egy dinamikus folyamat, tehát a válaszok sem véglegesek.

Mi a hobbyja és hogyan regenerálódik?

Szívesen alkotok egyet és mást a konyhában kisebb vagy nagyobb társaságok számára. Ez mindig remek szórakozást is jelent. A fotózást is kedvelem és gyakorlom évtizedek óta. Az úszás a medencéken kívül a természetes vizekben is, szintén felüdít.

Van-e jószolgálati aktivitása, vagy tervez- e ilyet, éspedig?

Az elmúlt évtizedekben számos alapítványban fejtettem ki tevékenységemet különféle pozíciókban itthon vagy a határokon túl.

Ikonkép forrása: https://www.orizzontescuola.it/solidarieta-tra-insegnanti-la-prima-cura-per-i-molti-mali-che-affliggono-la-categoria/

About Post Author