News & Blog

Szerző: Forgács Judit

A legértékesebb erőforrás az emberi erőforrás

A KKVHÁZ HR Bizottságának vezetője igazi guru a szakmájában, aki nagyban gondolkodik, de ismeri a kicsik észjárását is.

Forgács Judit különleges aurával megáldott tanácsadó. Kérlelhetetlen a minőségben, de hajlékony az egyes vezetőhöz szabott megoldásokban. Neki is feltettük a KKVHÁZ kérdéseit. Olvassa élvezettel!

Forgács Judit
HR Bizottság
elnök

Mit érez máig a legfontosabb eredményének a szakmájában?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több fontos szakmai eredményt is fel tudok sorolni válaszként erre a kérdésre. Ami ezek közül számomra a legfontosabb az az, hogy nagyon sok olyan szakembert tanítottam meg a HR szakma rejtelmeire és közülük sokan ma vezető pozícióban vannak nagyon jó nevű vállalatoknál. De fontos szakmai eredmény volt az is, hogy HR csapatom támogatásával 4500 főre nőtt a DT ITSH szervezete, vagyis közel megnégyszereződött az alatt a 7 év alatt, amíg a HR csapatot vezettem.

Mit érez a szakterülete 3 legfontosabb kihívásának?

Az első és legnagyobb kihívás szerintem az, hogy a HR szakemberek támogassák az üzleti vezetőket a megfelelő kollégák megtalálásában és megtartásában, ami a mai munkaerő piaci helyzetben komoly szakmai kihívás. De ugyanilyen fontosnak tartom azt a kihívást is, hogy a mai munkavállalók elvárják a munkaadóiktól a bolygónk klímavédelméhez való aktív hozzájárulást, ami a kisebb cégek számára komoly kulturális változást jelent.

Mi a szakmai célja 3 éven belül?

Megtalálni azokat a KKV-et, ahol a cégvezető hisz a HR fontosságában és áldoz is a vezetőik fejlesztésére. Ezek azok a cégek, ahol olyan szakmai támogatást tudok nyújtani a vezetőiknek, ami segíti őket abban, hogy munkáltatóként versenyképesekké váljanak a multikkal szemben is.  Emellett szeretném folytatni HRopoly képzés sorozatot, amit 2017-ben indítottam útjára és aminek a lendületét a COVID sajnos visszavetette.

Mi a hobbyja és hogyan regenerálódik?

Imádok utazni és új, eddig még nem látott helyeket felfedezni, különböző kultúrákat megismerni. Ugyanennyire szeretem a tengerpartot is, ott tudok a legjobban regenerálódni, a hullámok hangja megnyugtat.

Van-e jószolgálati aktivitása, vagy tervez- e ilyet, éspedig?

Azt gondolom, hogy a Corvinus egyetemen az elmúlt 15 év oktatói tevékenység a posztgraduális HR kurzuson szombatonként részben jószolgálati tevékenység volt. Sajnos az egyetem átszervezésével a szak megszűnt és a külsős oktatók számát is jelentősen csökkentették.  Rendszeresen támogatok különféle jó célokat magánemberként adománnyokkal.

Ikonkép forrása: https://www.som.polimi.it/en/tag/human-resources/

Forgács Judit

HR Bizottság
elnök

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023