News & Blog

A kapcsolatok értékéről és titkairól beszélgettünk

A film előtt egy pár gondolat:

Ábrahám László a debreceni NI (National Instrument) nemrég leköszönt vezérigazgatója, most egy újabb, nagy jelentőségű zöldmezős beruházás vezetője Debrecenben. A kapcsolatokról szóló gondolataira érdemes figyelni. Ő azzal kezdte a gondolatait, hogy „madarat tolláról”. Ezzel azt fejezte ki, hogy értéktelenek a mindenkivel kötött elvtelen kapcsolatok. A mondandójában burkoltan benne volt, hogy a kapcsolatokat az élet hozza, nekünk az a feladatunk, hogy azokat építsük csak tovább, amelyek az értékrendünkkel összeegyeztethetőek.
06 perctől

Hargitai Dávid a KKVHÁZ Veszprém megyei csapatkapitánya egyetemi oktató és egy sikeres csomagolástechnikai vállalat tulajdonosa, a kapcsolatokat a gyémánthoz hasonlította. Tudni való, hogy a gyémánt a szénatomok nagyon ritkán előforduló tökéletes kristályszerkezete. A kapcsolatrendszerre úgy kell tekinteni mint a gyémántra. Tökéletes szerkezetre kell törekedni. Nagyon nehéz feladat. Az eredmény a káprázatos színszórás ami a gyémántnál és a kapcsolatok működésében is elbűvöli az embert.
8 perctől     és 24 másodperctől

Kovács János  egykori bankvezér a KKVHÁZ Szenior Klubja elnöke másképp közelített. Egy vállalatvezetőnek a legfontosabb üzleti partnerei – lehet meglepetés – a saját munkatársai. A kapcsolatépítés igazi próbája ez, hogy sikerül e emberileg és üzletileg is eltalálni a jó hangot velük.
11 perctől     és 40 másodperctől

Tisóczki István a tervezés, vállalatirányítás guruja a KKVHÁZ Bács Kiskun megyei csapatkapitánya pedig azzal lepett meg bennünket, hogy ki merte mondani, az aki kapcsolatot akar építeni, jó ha azzal kezdi, hogy önön magával kerül jó kapcsolatba. És hogy ez mit is jelent? Önbizalmat, belső nyugalmat, világos célokat és szilárd értékrendet.  Ugye ugye, hányszor húzódunk vissza mondván jobb a másik, hányszor ébredünk átizzadt párnával a konfliktusaink miatt. Hányszor változtatunk célokat néha egy napon belül is, és állunk szóba újra azzal, akivel megfogadtuk hogy nem fogunk. Na erre építsünk gyémánt szilárdságú kapcsolatrendszert!
15 perctől     és 50 másodperctől

Kicsit később kapcsolódott be a beszélgetésbe Dr Kiss Dózsai András bölcsész. Ő a nyelvtudományokkal foglakozott, hogy azután létrehozzon egy kereskedőház hálózatot. Vele már az arról beszélgetett a társaság, hogy képzeljük el
mit mondanánk az éppen most érettségiző fiúnknak a kapcsolatépítésről.
46:12 perctől     

Tipikus volt, ahogy az apák arról vallottak, hogy a fiaik egyáltalán nem voltak vevők a tanácsaikra. Mi lehet ennek az oka?
Egyrészt a mi életeinket a fiak messze nem biztos hogy olyan fényesnek látják mint mi. A másik, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a pályánk a véletlenek furcsa játéka, amit a megszépítő messzeségben hajlamosak vagyunk tudatos – zseniális – stratégiánknak látni.
A fiaink is a véletlenek kényének kedvének vannak kitéve és kénytelenek lesznek új válaszokat találni.

Az esemény összefoglaló videója

 

 

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/