News & Blog

42 új projekt valósulhat meg

Összesen 94 darab pályázat érkezett be a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program második pályázati felhívására, amelyet 2010. június 10-én hirdetett meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Horvát Köztársaság Területfejlesztési, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztériuma – tudtuk meg az NFÜ közleményéből.

A Program hosszú távú célja a határrégió két oldala közötti intenzív társadalmi-gazdasági kapcsolatokon alapuló kultúra- és a tudásalapú fejlődés támogatása, a természeti és kulturális örökség sikeres menedzselésének elősegítése.

A Program első pályázati felhívásának eredményeként 42 projekt megvalósítására kerülhet sor, az elnyert közösségi támogatás értéke összesen 12,3 millió euró. A második pályázati felhívás 2010 nyarán jelent meg. A beadásra három hónap állt rendelkezésre, ezalatt 94 pályázat érkezett be.

A legnépszerűbb beavatkozási területnek az Emberek közötti (people-to-people) kapcsolatok bizonyult, amelyet a Határon átnyúló oktatási, képzési és csereprogramok, majd a Határon átnyúló üzleti partnerkeresés követnek. E pályázati felhívás keretében összesen 11,07 millió euró közösségi forrás áll rendelkezésre. A pályázók által igényelt közösségi támogatás összege meghaladja a 23 millió eurót.

Támogatásra jogosultak a magyar-horvát határszakasz két oldalán található megyék (magyar részről Zala, Somogy és Baranya megye; horvát részről Međimurska, Koprivničko križevačka, Virovitičko podravska, Osječko-baranjska, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska és Vukovarsko-srijemska; az utóbbi 4 megye ún. csatlakozó területként legfeljebb 20%-ban részesedhet a teljes programkeretből) non-profit szervezetei.

A határon átnyúló közvetlen hatás biztosítása érdekében minden projekt magyar és horvát partner(ek) bevonásával, szoros együttműködésben, a határ mindkét oldalán történő finanszírozással kell, hogy megvalósuljon.

A 94 darab beérkezett pályázat nagy részét, 75 pályázatot magyar vezető partner nyújtotta be. A pályázatértékelés 2010 októberében kezdődik, a pályázatokról szóló döntés 2011 kora tavaszára várható, remélhetőleg minél nagyobb számú Zala megyei kedvezményezettel.

Forrás: NFÜ

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/