News & Blog

2. Új vadászterület a KKV-nak

Latin-amerikai Duna-régiós Gazdasági Fórum

Igazi kihívás volt klaszterünk számára egy nagy földrész potenciális piacának meghódítása, különös tekintettel arra, hogy több kollégánk számára nem egészen ismeretlen területről lévén szó.

De az elején kezdve a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara – mint a Duna menti Kereskedelmi Kamarák Szövetségének (DCCA) gesztorszervezete – 2012 októberében latin-amerikai üzletember-találkozót szervezett Budapesten a Continental Hotel Budapest ****Superior különtermeiben, melynek célja volt, hogy Latin-Amerika és a Duna Régió kereskedelmi kamaráit és azok tagvállalatait kapcsolatba hozza egymással.

A kereskedelemfejlesztés és gazdaságösztönzés szempontjából a rendezvény kiemelt célja, hogy részt veszünk a szerencsére különböző időpontokban sorra kerülő megnyitókon elősegítse a magyarországi – elsősorban fővárosi – vállalkozók, valamint a Duna- régióhoz tartozó kis- és közepes vállalkozások dél-amerikai piacra jutását, termékeik exportálását, valamint a DCCA kereskedelmi kamarái és a latin országok kereskedelmi kamarái közötti szorosabb együttműködés kialakítását. További lényeges szempont, hogy azok a dél-amerikai vállalkozások, amelyek Nyugat-Európában jelen vannak, a további terjeszkedéseik, illetve vállalatbővítéseik során Közép-Kelet Európát, a Duna-régió országait – azon belül is Magyarországot- kiemelt befektetési területnek tekintsék.

A Fórum kiemelt hangsúlyt fektetett az egészségipar-, az élelmiszeripar és a zöld-energia területére, valamint kiváló bemutatkozási lehetőséget biztosított az ingatlaniparágunk innovációs termékei számára is. Bemutatkozó innovációs termékeink anyagainak (ISB, KOMPERŐ, KONCEPTUM, gumi hulladék feldolgozás), nagy sikere volt, éppen ezért számos üzlet van születőben – most hétvégén is itt van egy jelentős országcsoport (Brazília, Uruguay, Peru és Venezuela) konzorciuma, amelyik bérlakásépítésben érintett a környező országokban, de várhatóan velük folytatjuk november közepén a KOMPERŐ terjesztését is a Karibi térség országaiban is.

Ma még azt mondom elég fárasztó volt az előkészítés, de biztos vagyok benne, hogy megéri.

dr. Sztranyák József

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023