News & Blog

A Puskás Tivadar Közalapítvány az INTERVALUE elnevezésű, az Európai Unió által támogatott projekt egyik magyar szakmai partnere. A projekt elsődleges célja, hogy sokoldalú kapcsolatot és többfunkciós nemzetközi hálózatot hozzon létre a kutatásban, fejlesztésben, illetve az innováció területén dolgozók, a gyártók, és további fontos szereplők között, ezzel jelentősen elősegítve a kutatási eredmények gyors és hatékony piacosítását, sikeres, innovatív, versenyképes termékké válást.

A széles körű nemzetközi együttműködés keretében megvalósuló projekt legfontosabb eszközei a regionális adatbázis és tudástár kialakítása, nemzetközi technológiai brókerrendezvények megszervezése, az Európai Kiválósági Központokba történő tanulmányutak szervezése.

Az “adat- vagy projekttárház” keretében a tervek szerint hét országból mintegy ezer kutatási eredmény, vagyis ígéretes termék, eljárás kerül összegyűjtésre és feldolgozásra a projektpartnerek által.  Az ezer eredmény mintegy fele részletes, mélyreható elemzésre és értékelésre is kerül, és ezek alapján a projekthez csatlakozók számára segítséget nyújtunk egyedi, részletes fejlesztési terv elkészítéséhez.

Ezt követően a projektpartnerek nemzetközi szakmai rendezvényeket szerveznek a regionális szereplők tájékoztatására, ezzel mind a hálózatépítést, mind pedig a Kutatási – fejlesztési (a továbbiakban: K+F) eredmények nemzetközi terjedését, megismerését támogatva. Szakértőink a legígéretesebb fejlesztések sikere érdekében a megvalósítási tervek elkészítésében is folyamatos segítséget nyújtanak.

A jelzett feladatok kiemelt területe a megfelelő mennyiségű és minőségű – már létező, ill. jelenleg is fejlesztés alatt álló – kutatási eredmény összegyűjtése, a projekt keretében kifejlesztett űrlap segítségével.

Ami a konkrét menete a programhoz való kapcsolódásnak:

A mellékelt másfél oldalas Űrlap kitöltésével (angol és magyar nyelven – ugyanazon adatlapon, ugyanabban a cellában lehet angol és folyamatosan a magyar szöveg) és a kkvhaz@kkvhaz.hu címre  való megküldésével csatlakozhat a cég. Az űrlap célja, hogy felkerüljön a projekt hivatalos honlapján található “K+F eredmények tárházába” (R+D repository http://researchvalue.net/repository/index.html).
A csatolt Table-1 és Table-2 fájlok azokat a kódokat tartalmazzák, melyeket az adatlap végén, a sárgával jelzett cellákba kell beírni (kutatási téma illetve a kutatási eredmény alkalmazásának lehetséges területei). Lehetőség van csatolni logot, egyéb fájlokat is (.pdf, .pps, .ppt, .avi, stb.)
Az űrlap kitöltése során törekedni kell rá, hogy a bonyolult szakkifejezéseket kerüljük. Az űrlap egyes celláinak kitöltéséhez mintául szolgálnak mind nyelvezetében, mind pedig mennyiségében és minőségében a honlapra már feltöltött anyagok. A R+D repository-ban megtalálható K+F eredményleírásokat a Vezető Partner szakértője hagyta jóvá.

Az Intervalue projekt keretében Magyarországon a Puskás Tivadar Közalapítvány két olyan workshopot is szervez, melyen a K+F eredmények, ötletek tulajdonosai bemutatják munkájukat. A workshopok jelentős kommunikációs tevékenységet képviselnek és inkubátorokat, befektetői alapokat és magánbefektetőket (üzleti angyalokat), cégeket és állami szervezeteket céloznak meg. Céljuk, hogy minél szélesebb körű érdeklődést keltsenek az egyetemi K+F valós eredményei, illetve az egyetemi kutatás-fejlesztés által született új termékek és szolgáltatások iránt, továbbá, hogy sikeres együttműködés jöjjön létre a kutatólaborok, vállalatok és a közigazgatás között. Az INTERVALUE projekt legfontosabb várt eredménye a K+F valorizációs megállapodások létrejötte, amelyek egyaránt lehetnek a kutatást követő szerződéses megállapodások a kutatás folytatására, vagy konzultációs megállapodások a termékfejlesztési szakaszban, vagy akár különböző technológiák engedélyeztetése a kutatás piaci felhasználásához, illetve különböző spinoff-ok létrehozása.

Az összegyűjtött K+F eredményekből kiválasztott kutatóknak egy szakértői hálózat segít a K+F eredményeik valorizációs terveinek elkészítésében, majd ezt követi  az  ígéretes  valorizációs  tervek  promóciója  potenciális  befektetők  részvételével  lebonyolított partnerkereső rendezvényeken és végül a legkiválóbb kiválasztott K+F eredményekre épülő valorizációs megállapodások megvalósításának támogatása, ugyanakkor az összes többi kutatás is mind részesül a nemzetközi megjelenésből, a széleskörű kommunikációból adódó előnyökből.

http://www.neti.hu/pta/index.php?option=com_content&view=article&id=118&Itemid=41〈=hu

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/