Barion Pixel Turizmuskonzultáció - KKVHÁZ | megtudhatja + elmondhatja + ott lehet

Életre hívói a Magyar Turizmus Zrt., a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztésért Felelős Helyettes Államtitkársága valamint a Magyar Országgyűlés Sport- és turizmus bizottsága.

A Parlamentben megrendezett júliusi nyitó Turizmuskonzultáció folytatásaként  szeptemberben négy régiós rendezvény keretében találkoznak a turizmuságazat vezető szakemberei, Győrött, Siófokon, Debrecenben majd ismét Budapesten.

A szeptember 29-én Debrecenben megrendezésre kerülő konzultációt Kósa Lajos Debrecen polgármestere nyitotta meg turizmujst érintő gondoltébresztő szavaival.

A nap első részében a turizmus állami irányításának képviselői – Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára, valamint Bánki Erik, az Országgyűlés Sport és turizmus bizottságának elnöke – adnak tájékoztatást a turizmus fejlesztésének stratégiai irányairól, illetve a hazai turizmus aktuális kérdéseiről. Érintették a turizmus  12 legjelentősebb stratégiai kérdését, úgymint az  egészségturisztikai fejlesztések, konyhareform, környezeti fenntarthatóság, továbbá érintettek olyan sarkallatos témákat is,  mint a forrásteremtés, turizmus bank létrehozása osztrák mintára, az üdülési csekk jövője, vállalkozások támogatása.

Horváth Gergely a Turizmus zRt. vezérigazgatója, a turizmus üzleti szférájából érkezett gyakorló szakember gyakorlati példákon keresztül illusztrálta a Turizmus zRT. új, értékesítés-orientált szemléletét,  a kijelölt, számszerűsített  stratégiai üzleti célokat és az ehhez tartozó, konkrét feladatokat.

Ennek folytatásként Debreczeni János a Turizmus zRT új marketingigazgatója beszámolt a felvázolt célok és feladtok megvalósításához szükséges marketingkommunikációs eszközökről .

A konzultációk második részében a turizmus helyi vezető szakemberei, minden alkalommal négy témakört átfogva – egészségturizmus, konferenciaturizmus, TDM és egy kiemelt fejlesztés az adott régióban – osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel.

Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere a debreceni konferenciaturizmus szerepét és jelentőségét ismertette.

Benkő Ferenc az Orosháza- Gyopárosfürdői Gyógyfürdő zRT. lehetőségeit ismertette az egészségturizmusban.

Szabó Lajos a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület titkára gyönyörű képekkel illusztrálta a hallgatóságnak, miért is  nyerte el a Tisza- tavi túraközpont hálózat a ” magyarország legígéretesebb természetes vizű desztinációja” c. pályázat

Gencsi Zoltán a  Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft igazgatója, egyben a Debrecen Hortobágy TDM szervezet elnökségi tagja szokásosan fantasztikus előadásmódjával és a helyi szakembereknek is új, érdekes információkat is nyújtó előadásával még a konzultáció végén is újraélesztette és ébren tartotta kissé már lankadó figyelmünket, feltéve ezzel a koronát a nap egyébként is tartalmas előadásaira. Ezúttal a Debrecen Hortobágy által közösen alakított TDM szervezettel kapcsolatos elképzeléseket mutatta be, ismertetve az együttműködés gyökereit Szilágyi Erzsébet korától, Széchenyi Istvánon át egészen napjainkig.

A konzultáció szünetében a szakemberek kérdéseiket írásban továbbíthatták a  felelős előadók felé, a rendezvény végén ezek is megválaszolásra kerültek.

About Post Author