News & Blog

Június 5-én egy speciális téma, a vagyonvédelem került terítékre a BKIK – KKVHÁZ közös rendezvényén.
Az online eseményen biztosítási- biztonságtechnikai szakértők és vállalatvezetők vitatták meg, hogy mik azok a legfontosabb technikák, újdonságok és a KKV-k számára is elérhető lehetőségek, amelyekkel számolhatnak ha az eszközeiket, ingatlanjainkat, munkatársaikat biztosítani, védeni szeretnék.

A esemény legfontosabb gondolatai:

Regéczi Ferenc – biztonságtechnikai szakember, a Referenc 2000 Biztonságtechnikai Bt. vezetője
Az elmúlt 20 évben az informatikával karöltve a vagyonvédelmi technika is hatalmasat fejlődött. Ez, ahol most tartunk 2023-ban még mindig csak a belépő szint, a fejlődés folyamatos.
Nagyon fontos a naprakészség a biztonságtechnikai szolgáltatóknak.
A mesterséges intelligencia a vagyonvédelemben is megjelent. (vonalátlépés, területbehatolás, személyi felismerés, elhagyott tárgyak kezelése)
Az intelligens videotechnika azt jelenti, hogy az okos eszközökhöz kapcsolva a világ minden táján azonnali megfigyelést tesz lehetővé. A nappali Full HD minőség mellett az éjszakai színes, szuper color technológia is elérhetővé vált.Szóráti Ödön – Kipszer Tűziforganyzó Kft – ügyvezető
A saját tapasztalata szerint a személyi vagyonvédelmet ki kell egészíteni elektronikai vagyonvédelemmel is.

Kovács János – ingatlanszakértő
A hozzá intézett kérdés a következő volt: A társasházak vagyonvédelmi témájának mit a legfontosabb kihívásai?
Válaszából megtudhattuk, hogy a kamerahasználat kihelyezése, lakók általi engedélyezése a társasházaknál nincs megoldva.
Az új építésű társasházaknál, okos házaknál már teljes mértékben elterjedt az okos védelem. Tulajdonképpen a mesterséges intelligencia már belépett a társasházakba is.
A vagyonvédelem szempontjából mérlegelni kell, hogy megelőzni, vagy megvédelmi szeretném. Kódrendszerek – jogosultságok folyamatos, szisztematikus ellenőrzésének fontosságát hangsúlyozta.

Dobozi Zsolt – Union Biztosító Kelet-magyarországi szakértője
A felvezetőjében elmondta, hogy a fejlődés kihat mindenre, azokra az eszközökre is, amiket használunk. A biztosításoknak is alkalmazkodni kellett a rendkívül gyorsan változó környezetre. Mindamellett a vállalkozások is nagyon sokszínűek lettek.
A vállalkozások a volumenük miatt komplexebb rendszerek a magánszemélyek biztosításánál. Ezen belül is nagyon differenciálódott az az igény, ami a vállalkozásoknál megjelennek, de a fő kategória a védelem szempontjából az épület és a tárgyi eszközök védelme.
Biztosítás szempontjából három kategóriát különböztetünk meg. Vagyon, felelősség és humán erőforrás biztosítás.
Ma már vegyesen alkalmazzák a vállalatok a technikai, a mechanikai és az elektronikus védelmet. Az adott vezető szemléletétől, a gazdasági potenciáltól függ, ki milyen szintet használ.
A biztosítás azért is fontos, mert vandalizmus, rongálás is történhet a lopáson kívül, amikor is a biztosítottnak szintén kártérítésre van szüksége. Ezért minden védelmet a cég speciális igényére kell alakítani. Fontos a kockázat csökkentése és a megfelelő fedezet kiválasztása.

Gulyás József felvetette, hogy az lenne az ideális helyzet, hogy ha egy vállalat kap egy ajánlatot egy biztonságtechnikai cégtől egy három oldalú tanácskozáson ezt közösen megvitatná az ajánlatadó céggel és a biztosítójával. Ezzel a közös kockázatértékeléssel látná tisztán, hogy ez a beruházás a biztosítási díjakat is figyelembe véve megtérül-e.

Dobozi Zsolt válaszában kifejtette, hogy erre a komplex gondolkodásra még nagyon kevés példa van, ám ez lenne a követendő.
Amennyiben egy vállalkozásnak magasszintű a védelmi rendszere (mechanikai, elektronikai) a biztosítók ezt kedvezménnyel díjazzák.

dr. Szalay-Kovács Richárd – folyamatszervező szakember
A biztosítói kockázatelemzést ki lehetne bővíteni a dolgozóknak az értékelésére is, az emberi mulasztások miatt. A cégben lévő munkafolyamatok áttekintése is fontos, mivel, ha nem megfelelőek ezek, akkor nagyobb a valószínűsége a kár bekövetkeztének.
Dobozi Zsolt nagyon egyetértett ezzel, de felhívta a figyelmet, hogy ehhez megfelelő szemléletmód is szükséges.

Összességében a jelenlévők egyetértettek abban, hogy fontos a rendelkezésre álló fejlett védelmi rendszerek használata, azok összehangolása. Ha az egyes szereplőket már a kiválasztásnál összekapcsoljuk hatékonyabban tudjuk a védelmet kialakítani.

Tekintse meg a beszélgetés videóját:

 

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/