News & Blog

Szovátán járt a miniszter

Rejtő után némelyek a médiában látottak, hallottak alapján „Szőke ciklon”-nak szokták nevezni a miniszterasszonyt.

A helyi önkormányzat tisztségviselői mellett jelen voltak: Szabó Árpád, a Maros Megyei Tanács alelnöke, Marius Pașcan Maros megye prefektusa, Borboly Csaba, Hargita Megyei Tanács elnöke, Ladányi László Hargita megye prefektusa, Borszék, Kovászna és Parajd polgármesterei, a turisztikában érdekelt helyi vállalkozók, továbbá az írott és elektronikus média képviselői. A miniszter asszony sem érkezett egyedül. A turisztikai és vidékfejlesztési tárca képviselőjét elkísérte két államtitkára (Sorin Munteanu és Tánczos Barna), valamint két tanácsosa (Luminița Kőhalmi és Olosz Szabolcs) is.

A Danubius health Spa Resort Sovata**** szálloda Gyémánt termében ültek asztalhoz vendégek és a házigazdák egy közvetlen hangú, informatív jellegű beszélgetésre. Péter Ferenc polgármester, miután köszöntötte a vendégeket, vetítéses bemutatón röviden ismertette a település és a fürdőtelep történetét és jelenét, kiemelve a Medve-tó és környéke különlegességét a hazai és nemzetközi turisztikai palettán, valamint azokat a megvalósított, folyamatban lévő és még be nem indított projekteket, amelyek település fejlesztését szolgálják (PHARE-projekt – amelynek révén aszfaltozásra kerültek a fürdőtelep utcái, piskóta-kővel, illetve kockakővel borították a járdáit, a tavak körüli sétányokat; SAPARD-projekt – a sípálya felé vezető Sebesvölgyi erdei út felújítása a hozzá tartozó hidakkal, átereszekkel, sáncokkal; a fürdőtelepi park átépítése; a település peremvidékén víz- és csatornahálózat bővítés a a 7-es számú sürgősségi rendelet szerint; az eddigi legnagyobb projekt városunkban, amely két ivóvíztisztító üzem felújítását és egy a korábbinál jóval nagyobb és korszerűbb szennyvíztisztító állomás építése mellett a település csaknem valamennyi 26 km esővíz- és szennyvízcsatorna és majdnen 10 km ivóvízhálózatfelújítást, illetve -bővítést biztosít; „Só útja”- projekt – amely a tavak körüli természeti látványosságok megközelítését és kiemelését szolgálja; Tivoli-tó – egész évben felüdülést és szórakoztatást nyújt, de a Medve-tó védelmét is szolgálja – folyamatban van az építése; Aqva-park – egyelőre megvalósíthatósági tanulmány készült róla; turisztikai információs iroda építése; a mozi környékének fejlesztése; sportcsarnok építése a 2-es Számú Ált. Iskolánál; a város utcáinak aszfaltozása).

miniszterasszony1

„A turisztikában fontos, hogy ne csak egy rövid időszakban – esetünkben nyáron – működjön, ki kell terjeszteni valamennyi évszakra. Olyan széleskörű turisztikai kínálatot kell teremteni, amely az év mind a tizenkét hónapjára képes vonzerőt biztosítani. Ezen dolgozunk, ezt szolgálják további projektjeink. Elmondhatjuk, hogy szinte valamennyi turisztikai ágazat – gyógy-, üdülő-, szórakoztató-, agro-, sí-, vadász-, bakancsos-, konferenciaturizmus stb. – megtalálta illetve készül megtalálni a helyét Szovátán. természetesen, még sok a tennivalónk. Ezekhez kérjük a turisztikai és regionális fejlesztési tárca segítségét.”

„Valóban az ember szenteli meg a helyet”, mondta a miniszter a beszámoló végén, elégedetten nyugtázva a hallottakat. „Ahol megfelelő ember tevékenykedik, az eredmény is látszik. A legtöbb polgármester elsősorban ott végez fejlesztéseket, ahonnan a szavazatait kapja. Csak kevesen értik meg, hogy a jövőt kell megalapozni: először a turisztikai fejlesztésekre kell pénzt szerezni, annak eredményeit, bevételeit majd a település más részeinek fejlesztésére is fordítani. Szováta példa lehet más települések számára.” A Maros Megyei tanács alelnöke és a prefektus, felkérte a megye többi turisztikai értékkel bíró övezetének támogatására is. Partneri kapcsolatot ígért az önkormányzatoknak a szaktárca részéről. Támogatást ígért Szovátának és ennek a régiónak. Utána gyors szemlét tartott a telepen, megnézte az autóból elérhető legfontosabb látványosságokat, a teraszról megcsodálta a Medve-tót, majd Parajdra távozott.

A „Szőke ciklon” szelídnek, megnyerőnek, segítőkésznek mutatkozott.

A Szovátai Hírmondó cikke alapján

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/