News & Blog

Megmentő digitalizáció

Mára eldőlt, a világ a digitalizáció felé lépett. Kérem barátkozzanak meg a gondolattal, ebből Önök sem maradhatnak ki. Csak példaképpen említem, hogy hamarosan minden banki tranzakció online működik, bármely kormányzati ügyintézés ügyfélkaput használ, a tanácskozások túlnyomó része a virtuális térbe tevődik.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Így van ez jól. Az emberi társadalom benne a világgazdasággal túl bonyolulttá vált. A 8 milliárd lélek táplálása, jólétben tartása roppant kihívás lenne még akkor is, ha a jelenlegi fejlettségi szinten kívánnánk maradni. Az fel sem merül, hogy visszalépjünk.
Talán sokan vágynának azokra a „békés” időkre, amikor lóhátról szemléltük a világot. Maradjon ennek az érzésnek a megadása a filmek feladata. Visszalépni lehetetlen. Sőt, egy helyben sem maradhatunk, hiszen tudjuk, korunkban évente 2-szer annyit fogyasztunk, mint amit a bolygónk megtermel. A katasztrófa csak úgy kerülhető el, ha az elménk minden erejét megfeszítve gyorsítjuk a kutatást és új technológiákat találunk ki az élelmiszer termelés, a globális felmelegedés, a küszöbön álló válságának – nem megelőzésére – túlélésére. A feladat oroszlánrésze a most felnövekvő nemzedékekre hárul, akik épp a napokban derült ki, hogy minden idők leggyengébb eredményét produkálták az OECD országokban végzett un. PISA teszten.

Nem csüggedünk, ebben a munkában együtt kell dolgoznunk a gépjeinkkel, robotjainkkal és a sokak által rettegett mesterséges intelligenciával is. Ezek a segítségek csak akkor állnak a rendelkezésünkre, ha megosztjuk velük a tudásunkat, betanítjuk őket. Ezek a megmentésünk reményét hordozó eszközök egy nyelven tudnak, az adatok nyelvén. Az az információ, ami nincs lefordítva a számítógép nyelvére – azaz nincs digitalizálva – nem értelmezhető ebben a harcban.
Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a múlt tapasztalatai, a jelen teljesítményei a számítógépjeink számára ismertek legyenek. Így várhatunk tőlük, villámgyors helyes megoldásokat a kihívásainkra.


Hogy jönnek ide a kisvállalatok?
A kormányzatok és a multinacionális vállalatok digitalizációja nem most kezdődik. Régen tart már és remek eredményeket mutat. A kisvállalatok digitalizációja most kezdődik, és abban a kényelmes helyzetben vannak, hogy ők a most elérhető legfejlettebb technológiát építheti be. Ezzel versenyelőnyt szerezhetnek, – ki ne szeretne eredményesebb lenni -, és nem utolsó sorban hozzájárulnak az emberiség nagy küldetéséhez is, a számítógépjeinkkel való szövetséghez is.


Ezt a témát dolgozzuk fel következő a BKIK – KKVHÁZ  rendezvényen.

Az esemény címe:
A digitalizáció előnyei a kisvállalatoknál
A megrendezésre ONLINE módon kerül sor, a ZOOM platformon.

Időpontja:
2024. január 29. (hétfő)
14:00-16:00 óráig

A virtuális vitaasztal meghívottjai lesznek, a kormányzat digitalizációért felelős vezetői, az egyetemi kutatás kiemelt szereplői, az 5 hazai EDIH és jó tapasztalatokkal rendelkező vállalatok reprezentánsai.
És természetesen Ön, akitől gondokról és sikerekről egyaránt szívesen hallunk.

Kérem, a témához illeszkedő kommentárjával, élénkítse a vitát.

Regisztráció az eseményre:


Az esemény ikonképét BING készítette.

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/