News & Blog

KKVBARÁT Nagyvállalat® kezdeményezés indult

Cél a nagyvállalati tudás átadása a kisvállalatoknak.

Kedves Érdeklődők, Nagy- és Kisvállalatok, Hatóságok, Barátaink!

A KKVHÁZ közösségében én vállaltam magamra személyes indíttatásból is, és a kaposvári KOMÉTA képviseletében is, hogy élére állja ennek a nemes kezdeményezésnek. Biztatok mindenkit, aki nagyvállalatot vezet és a gazdasági integrációjában kisvállalatok is a partnerei, hogy vegyen részt a közös gondolkodásban. Azzal együtt, hogy kifejezetten jót teszünk az országnak, saját vállalataink érdeke is, hogy a partnereink tudásszintje minél magasabb legyen, hiszen ez minket is emel. A KOMÉTA évek óta e szerint a szemlélet szerint dolgozik, remélem Önök is örömüket lelik majd az alkotásban!
Lássuk tehát mik az érvek, mik a tervek és a célok:

A mozgalom előzménye és a létrehozásának aktualitása

A magyar gazdaság versenyképességét az ország vállalatainak együttes versenyképessége adja. Akkor, ha a vállalatok egy jelentős része nem versenyképes, hiába világszínvonalú sok vállalat, az ország termelési kultúrája összességében alacsony marad.
A magyar KKV szektor versenyképessége hazai és nemzetközi összehasonlításban is alacsony. Ezen a szektor maga nem tud segíteni, a kormányzat mozgástere korlátozott.
A megoldást abban látjuk, hogy a fejlett technológiával, munka és folyamatszervezési kultúrával rendelkező hazai nagyvállalatok tervszerűen, kormányzati támogatással megosztják a tudásukat a saját beszállítói körükkel.

A kezdeményezés célja és mérföldkövei

A KKVHÁZ a két vállalati világ – a fejlett nagyvállalatok és a feltörekvő jó adottságokkal rendelkező KKV szektor – közötti katalizátor szerepét töltik be.
Erre azért van szükség, mert a fokozott piaci versenyben álló nagyvállalatok kevés energiát képesek szánni erre a fontos küldetésre.
A nagyvállalati munkakultúra koránt sem homogén, az vállalatonként és ágazatonként eltérő rendszert mutat, aminek az átadása nem egyszerű.
Arra törekszünk, hogy sok hazai nagyvállalat lépjen be ebbe a mozgalomba és szintetizált tudását építse be, a mozgalom digitális adattárába. Ez a tudás folyamatosan frissül, soha nem veszti el az aktualitását, és így könnyebben adható át a KKV szektornak is.
Járulékos haszna ennek a rendszernek az is, hogy a fejlett nagyvállalatok is tanulhatnak társaik megoldásaiból.

Első mérföldkőként a mozgalom a realitások figyelembevételével azt tűzi ki célul, hogy vármegyénkként legyen legalább egy olyan nagyvállalat, amelyik belép a mozgalomba és  ezt követően, egy közös online megbeszélés keretében tisztázza a KKV környezetéről alkotott véleményét, a tudás hiányok mibenlétét.

Másodjára az összegyűlt gondolatok letisztázásaként a nagyvállalati kör meghatározza azt a 3 szakterületet és azon belül azt a 10 legfontosabb ismeret elemet amivel a katalizátor munka megkezdődhet.

Harmadjára a résztvevő nagyvállalatok egy-egy beszállítóját felkérjük, a tudásátadásban való részvételre, annak tesztelésére és értékelésére

Negyedjére a kormányzat előtt prezentálja a tapasztalatait és a tudásátadási terveit. Ehhez az állam hozzájárulásának a formájára is javaslatot tesz.

Dr. Prohászka Balázs
KOMÉTA
ügyvezető helyettes
KKVHÁZ Nagyvállalatok Bizottság
elnök

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/