News & Blog

Mini kiállítás adott keretet a már hagyományokkal rendelkező konferenciának. 21 cég hozta el termékeit. Derűs hangulatban piacoltak. Mindenki elégedett volt.
A pódium vitabeszélgetéseket még kevésbé ismerő közönség, meglepődve látta, hogy az ismert gazdasági szakemberek és kormányzati szereplők nem csak az előre betanult prezentációkban erősek.
A szervezők gondoskodtak arról, hogy a moderátorok váltogatásával is színesítsék az intellektuális élményt.
Természetesen rövid köszöntők is elhangzottak. Dr Bartók István a rendezvénynek otthont adó EDUTUS Főiskola rektora a képzés nemzetgazdasági értékét emelte ki. Érzékletes példákkal illusztrálta, hogy az általa irányított szervezet milyen sok szálon kapcsolódik a Kormány programjaihoz (pl.: Kárpát-medencei Üzleti Hálózat munkájához, a HITA tevékenységéhez). Külön kiemelte, hogy a KKVHÁZ-zal való kapcsolat nagyon sok innovatív elemet tartalmaz.

A főszervező KKVHÁZ vezérigazgatója Gulyás József bevezetőjében kijelentette: az a szó hogy KKV nem méretet hanem sokkal inkább állapotot jelöl. Ez a vállalat típus anyagi okokból nem képes sem a sikeres működéshez szükséges információ megszerzésére sem annak befogadására. Ezért kormányzati segítségre, különleges hitel és pályázati elbírálásra szorul. De csak azok, akik viszont cserében hajlandóak az egymással való munkamegosztásra, azaz az összefogásra.
Egyébként a konferencia egészét körbevette a mérethatékonyságból eredő összefogási kényszer elemzése.
Dr Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár is utalt erre. Egyebek mellett elmondta még, hogy elkészült a Kormány KKV stratégiája. Május végéig társadalmi vita folyhat róla. (A vita uniós követelmény is ahhoz, hogy a 2014-20-as tervezési ciklusban érvényes előterjesztésünk legyen) Lenner dicsérte az MNB hitelpolitikáját, igazi kitörési pontként mutatta be. Ezt a véleményt osztotta egyébként minden további, a témában felszólaló résztvevő is.

Az első panel a moderátora, Dr. Garaj Erika az Edutus Főiskola oktatási rektorhelyettese kemény kérdéseket intézett a panelben szereplők felé, de a pódium vitabeszélgetések résztvevői nagyon felkészültek voltak. A műfaj sajátossága az improvizáció. Cap Istvan Ukrajna gazdasági misszióvezetője például kendőzetlenül azt mondta, hogy a magyar vállalkozók kezdeményezőbbek honfitársainál. Ezúttal is felhívta a figyelmet, hogy nem lenne baj ha a keleti nyitás mindjárt Ukrajnában kezdődne.

A KKV szektor forráshoz jutása témakörben hallottunk az EXIM csoport megkülönböztetett pozíciójáról a pénzintézetek világában és az export ösztönző termékeiről. Erdei Zsuzsa a Budapest Bank Mikró Üzletág igazgatója elmondta, bankja KKV barát szervezeti egységet hozott létre és a neten is, és a tanácsadói révén is segíti a kicsik hitelkérelem összeállítását, üzleti tervezését.
Jaksa János Raiffeisen Bank igazgató érzékeltette, hogy igaz az állítás, miszerint a bankja az agrárium hazai legnagyobb finanszírozója, de senki ne gondolja, hogy ez az egyetlen divíziójuk. Többször is jelezte milyen kiemelten jó a kapcsolatuk az EXIM Csoporttal. A KKV szektor szereplőinek azt üzente ő is, hogy a jó üzleti tervek és az innovatív megoldások iránt fogékony a bank. Dr Várady Zoltán a Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt vezérigazgatója világosan megmondta, a kockázati tőke hitellel kombinálva a legideálisabb finanszírozás.
„Senki ne higgye” hogy van csak egyoldalúan kedvező konstrukció. Mindennek meg van az ára. A kockázati tőke tulajdonosát a házastárshoz hasonlította. „Nincs több sörözés a haverokkal, legalább is egyeztetés nélkül nincs” mondta.
Szuhóczky Gábor a kelet-magyarországi térség meghatározó közgazdasági tanácsadója a képzés szerepét hangsúlyozta, de egy kijelentésében hitet tett a mellett is, hogy a van KKV társadalmi felelősség vállalás is.

Dr Holló Dórának a Balázs & Holló Ügyvédi Iroda partnerének jutott a legnehezebb téma. Ő moderálta a KKV szektor és az IT viszonyát körülszimatoló panelt. Érdekes volt a beszélgetés, mert Kocsis Gabriella szolnoki cégvezető a projekt menedzsment és a pályázatok specialistája, Madarász György a Router Networking Kft társtulajdonosa és vezetője inkább hardver oldalról közelített, míg Rhédey-Sánta István az IT& Office főszerkesztője nemzetközi kitekintést is adott a témának. A beszélgetés fő üzenete természetesen az lett, hogy az IT a vezetés megkerülhetetlen eszköze, sőt helyenként maga a vezetés. Az is kiderült, – néha tréfás példákkal -, hogy a kisvállalati vezetők informatikai tudása enyhén szólva is hiányos.

Kiemelt támogatóink:
kiemelttamogatok

Varga Zoltán nagykanizsai mediátor, a KKVHÁZ egyik legaktívabb tagja, olyan panelt kapott ahol a nehéztüzérség gyakorlatozott. A mindig nagy sikert arató Bod Péter Ákos most sem állta, meg hogy a KKV szektor valós problémáinak számbavétele mellett, ne vegyen elő világgazdasági összefüggéseket, és ne szomorítsa el hallgatóit a hazai számok párba állításával. Mindezt úgy, hogy közben a közönség felhőtlenül nevet.
Itt a panelben azonban embereire akadt! Siklós Márta könnyed érvelése és szuggesztív előadói stílusa meggyőző volt. A Big Four után legnagyobb Leitner+Leitner könyvelő és adótanácsadó cég partner vezetője még akkor sem zökkent ki, amikor kedvenc moderátorunk kedvesen le könyvelőzte az egész számviteli szakmát. Vissza is vágott, hogy a KKV vezetők, tulajdonosok ügyviteli színvonala, néha csak odáig terjed, hogy egy nejlon zacskóban bontatlanul átküldik a könyvelőnek ami könyvelés gyanús.

Doór Zoltán a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke élénk figyelmet váltott ki reális és kedvesen kritikus megállapításaival. A konferencia társ szervezője egyebek mellett elmondta, hogy az 500 tagot számláló egyesületük egy kényszerűen megszűnt tudományos szervezet továbbélése, és kérdésre elmondta hogy újabb 23 évet jósol maguknak, ha meg tudják őrizni azt a kreativitást és innováció képességet ami ma is ismertté teszi őket.
Csuri Ferenc a KLUDI ügyvezetője meglepődve hallotta, hogy a felé irányuló kérdések elsősorban a társadalmi felelősségvállalásra és a civil kapcsolataira irányultak. Szemrebbenés nélkül válaszolt, hiszen a rendkívül sikeres KLUDI ebben is élen jár. Sztranyák József, aki a Magyar Ingatlan Tanács elnöke és a BKIK fontos vezetője is
higgadtan érvelt a klaszterszerű együttműködések jövője mellett. Fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy a kamarai szervezetek milyen integráló szerepet készülnek vállalni a jövőben.

A konferencia vastapssal zárult, – persze ebben szerepe volt a csinos moderátor hölgyeknek és az EDUTUS Főiskola csodálatos épületének is -, a főszervező KKVHÁZ pedig öregbíthette hírnevét.

 

I. panel résztvevői


Dr. Lenner Áron Márk
Nemzetgazdasági Minisztérium
belgazdaságért felelős
helyettes államtitkár
 Dr. Bartók István
Edutus Főiskola
rektor

 Cap István
Ukrán Nagykövetség
gazdasági misszióvezető

 


II. panel résztvevői


Lengyel László
EXIMBANK
igazgató Dr. Várady Zoltán
Corvinus Kockázati Tőkealap kezelő Zrt
vezérigazgató 


 

 

 


Erdei Zsuzsa
Budapest Bank
Mikro Üzletág
vezetője Jaksa János
Raiffeisen Bank Zrt.
divízió vezető
ügyvezető igazgató Szuhóczky Gábor
EuroAdvance Közgazdasági
Tanácsadó Kft.
ügyvezető 


III. panel résztvevői


Kocsis Gabriella
Subvention Mérnöki Iroda és Pályázatíró Kft.
irodavezető Madarász György
Router Networking Kft.
ügyvezető igazgató Rhédey-Sánta István
IT&Office
főszerkesztő 


IV. panel résztvevői


Csuri Ferenc
KLUDI SZERELVÉNYEK Kft.
 ügyvezető 
 


 


Dr. Bod Péter Ákos
Budapesti Corvinus Egyetem
Közgazdasági Intézetének igazgatója
 


 


Dr. Doór Zoltán
Magyar Logisztikai Egyesület
elnök 


 


Dr Sztranyák József
MIT-BKIK ISZO
elnök Siklós Márta
Leitner + Leitner Audit Kft
partner 


Moderátorok


Dr. Garaj Erika

Edutus Főiskola
oktatási rektorhelyettes Dr. Holló Dóra

BALÁZS&HOLLÓ Ügyvédi Iroda
irodavezető-helyettes ügyvéd Gulyás József

KKVHÁZ Zrt
vezérigazgató Varga Zoltán

Mediátorház
igazgató 


[widgetkit id=15]

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/