Sokan a hazai KKV szektor ügyes bajos dolgait rendre a gazdaság szemüvegén át nézik. Talán azt hiszik, hogy egy kisvállalati vezető az Adó – a HR – és a Marketing szent háromságában érzi csak jól magát.

Nem. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nekem az a tapasztalatom, hogy mindenki szeret a társadalommal, a világgal, foglalkozni. A kisvállalati vezetők nagyon is tájékozottak bel- és külpolitikai, tudományos kérdésekben. Megkockáztatom, nem végezhet teljes értékű vezetői munkát az, aki nem vesz részt valamilyen mértékig a társadalom mélyebb rétegeiben (lokálisan, a szakmájában stb.) Az igaz, hogy ezekben az ügyekben rendre a hallgatóság soraiban találjuk a kisvállalati vezetőket.
A KKVHÁZ ezen már rég változtatott. A vállalatvezetők a társadalom vékony, de minőségi rétege. A mindenkori kormányzatnak érdeke, hogy képet kapjon, hogy ez a vezetői közeg hogyan gondolkodik, és hogyan érez.  Mi más lenne alkalmasabb erre, mint a közös gondolkodás és a vita. Most is erre teszünk kísérletet a KKVHÁZ-ban.

2022. június 13-án, hétfőn 16:00-18:00 óra között
ONLINE, Zoom felületen keresztül.

A kultúra az igazi határmezsgye. A GDP-ben elfoglalt része számottevő, tizezreknek ad munkát. Részben piaci alapon működik, de az állam nélkül kis részben él csak meg.
https://www.ksh.hu/statszemle_archive/2016/2016_07/2016_07_773.pdf
(Statisztikai Szemle, 94. évfolyam 7. szám, Hargitainé Solymosi Beatrix, a Pécsi Tudományegyetem PhD-hallgatója)

A beszélgetést egy vitaindító interjú előzi meg. Fekete Péter leköszönő kultúrális államtitkár lesz a vendégünk. Tőle azt várjuk majd, hogy a kormányzati felelősség terhét letéve, a kultúra ágazat számos gazdasági és diplomáciai sikerét elkönyvelve betekintést ad nekünk arra, hogyan gondolkodik az állam. Azt is reméljük, hogy a KKVHÁZ klubtagok észrevételeire is a tőle megszokott, szókimondással, humorral és bölcsességgel reagál.

A kép forrása: www.equatex.com