News & Blog

A KKV-k részére ajánlott biztosítási portfólió

Sokan felkaphatják  a fejüket a címben jelzett biztosítási portfólió  szóra. Ezt a kifejezést általában pénzügyi befektetési területen szoktuk alkalmazni.

Mégis azt kell mondjam,  hogy a kis és középvállalkozások saját biztonságukért és  működésük lehetőségeinek maximális kihasználása érdekében a biztosítások esetén is  portfólióban kell gondolkozzanak. A portfoliót egy ábrával szeretném szemléltetni.

Ez a portfólió tartalmazhatja  a vagyonbiztosítások,  a felelősségbiztosítások,  személybiztosításokat és a gépjármű flotta biztosítások körét is.

Természetesen sok  vállalkozó  mondhatja, hogy biztosításom már van: ez alatt azt értik hogy van már a gépkocsira kötelező biztosításuk, lakásukra otthonbiztosítás és az esetek kisebb hányadában személybiztosítással   is rendelkeznek. Nem biztos hogy találó, de összességében azt mondanám, ezek inkább “háztartási biztosítások”. Távolról sem felelnek meg egy modern KKV igényeinek.
 

Egy vállalkozásnak,  különösen kezdő vállalkozásnak,  nagyon gondosan át kellene  gondolnia, hogy mit szeretne biztosítani.

A biztosítandó tárgyak között  szerepelhetnek üzemépületek, gyártó berendezések, számítástechnikai eszközök, gépjárművek.

A legfontosabb károk, ami ellen védekezni kell: azok a tűz és elemi károk valamint a betöréses lopás károk biztosítása.

Természetesen az eszközeinken kívül az vállalkozásunk  tevékenységére, a tevékenységgel okozott károkra  is  fedezettel kell rendelkeznünk. Ezen túlmenően és talán a legfontosabb hogy a vezetők és a dolgozók saját személye és  az egészségünk is biztosítva legyen.

A vállalkozásunk tevékenységét általános felelősségbiztosítással illetve szakmai felelősség biztosítással fedezhetjük. A modern biztosítási módozatok természetesen tartalmazzák már a GDPR rendelet szerint,  a személyes adatok kezelésével okozott károk fedezetét is. Megemlítem, hogy van már külön felelősségbiztosítási forma a vezető tisztségviselők által okozott károk térítésére:  ez  a D&O  biztosítás.

A kisvállalkozások vezetőinek  már nem elegendő a “háztartási személyi biztosítások”  fedezete. Gondolkodhatnak egy vezetők számára kidolgozott,  nagy összegű Élet- és balesetbiztosítás megkötésén. Ezen túlmenően beosztott dolgozóikra is csoportos kockázati életbiztosításokat lehet kötni.

Persze a biztosítási  portfólió leginkább ismert eleme a gépjármű biztosítások köre: a CASCO és kötelező biztosítás.

Szakértőként javaslom,  hogy tekintsék át vállalkozásuk biztosítási portfólióját és a hiányzó elemeket minél előbb fedezzék le modern,  új és természetesen piacképes biztosítási módozatokkal.

Készítettem egy összefoglaló ábrát, amely elég részletesen bemutatja a korábban leírtakat.

További részleteket a: http://www.rcompass.hu/hu/biztositasi-portfolio oldalon találhatók.

generali

 

KKVHÁZ Szerkesztőség

Vélemény írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Magyar Gazdaság Kávéháza!

Termékünk a kapcsolat, a tudás és a közösségi élmény

Hiszünk abban, hogy a gazdaság minden felelős
szereplőjének, politikai nézetektől független,
konstruktív, kulturált, rendszeres párbeszéde a magyar
versenyképesség egyik záloga.

Minden jog fenntartva 2023

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/depo25-bonus25/

https://madura-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/fonts/vietnam/

https://doplang-adipala.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/jepang/

https://tayem-karangpucung.cilacapkab.go.id/wp-includes/assets/myanmar/

https://cigintung-wanareja.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/rusia/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/pragmatic/

https://karangsembung-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/garansi-kekalahan-100/

https://banjarwaru-nusawungu.cilacapkab.go.id/wp-includes/js/thailand/